Clubprogramma’s

Speciaal voor jeugdleiders heeft Youth for Christ compleet uitgewerkte clubprogramma’s: Rock Solid, Solid Friends en Stay Solid. Met deze programma’s organiseer je gemakkelijk een Solid Club in jouw kerk. De programma’s richten zich op het ontdekken en verdiepen van het christelijk geloof.

De clubavonden mogen gaan over de thema’s waar tieners mee bezig zijn. Daarom hebben we een aansprekend totaalpakket gemaakt met een compleet uitgewerkte jaarlijn. Hierdoor ben jij minder tijd kwijt aan het voorbereiden en heb je meer tijd om je te richten op wat belangrijk is: contact met de tieners.

 

Club waar tieners zich thuis voelen

Een Solid Club is een plek waar tieners zich thuis voelen. De club mag laagdrempelig zijn, zodat tieners met plezier komen en ook vrienden zonder kerkelijke achtergrond gemakkelijk meenemen. Daarbij draait het om relatie tussen de tieners onderling en de met de jeugdleiders.

Thema’s en werkvormen mogen aansluiten bij de belevingswereld en ontwikkeling van de tieners. Want tieners ontwikkelen zich op sociaal, emotioneel, fysiek en geestelijk gebied. Daarom hebben we Rock Solid voor jonge tieners, Solid Friends voor iets oudere tieners en Stay Solid voor tieners van 16 jaar en ouder.

Rock Solid (10-13 jaar)

Rock Solid is speciaal gemaakt voor jonge tieners met een leeftijd van 10-13 jaar. Deze groep heeft vaak een korte spanningsboog en veel energie. Om daarbij aan te sluiten bevat Rock Solid veel korte spellen en programma onderdelen, om zo op speelse wijze het geloof te ontdekken.

Probeer zelf of Rock Solid aansluit bij jouw club en download een proefexemplaar.

Bestel jouw clubprogramma

Solid Friends (14-15 jaar)

Solid Friends is speciaal gemaakt voor oudere tieners met een leeftijd van 14 tot 15 jaar. Deze groep vindt spelletjes vaak ‘kinderachtig’ en heeft een behoefte aan ‘lekker kletsen’. Solid Friends bevat daarom wat langere werkvormen die allemaal een aanleiding vormen om met elkaar in gesprek te raken.

Wil je een proefexemplaar ontvangen van Solid Friends? Download hier een proefprogramma.

Naar de clubprogramma's

Stay Solid (16+ jaar)

Stay Solid is het nieuwe programma voor jongeren van 16 jaar en ouder. Het is de opvolger van Rock Solid en Solid Friends en kan goed in deze lijn gebruikt worden of apart ingezet. Met een abonnement op Stay Solid ontvang je 22 programma’s voor een geheel clubseizoen. Ieder programma bestaat uit een inloop, diverse gespreksonderdelen en een Biblebite. Samen met de jongeren duik je de Bijbel in om te ontdekken wie God is en wat Hij vandaag de dag voor ons leven betekent. Ook in dit programma zijn differentiatiemogelijkheden aangebracht.

Er zijn aparte onderdelen voor jongeren die nog niet, of voor het eerst in aanraking komen met het geloof en verdiepende onderdelen voor jongeren die al verder zijn in hun proces met God. Het eerste seizoen bevat onder andere de thema’s leiderschap, Jezus volgen, succes en Gods nieuwe wereld.

Download hier een proefexemplaar van een Stay Solid programma.

Clubprogramma bestellen?

Meidenwerk

Gedreven door Gods liefde zoekt Youth for Christ jongeren op, helpt hen groeien en biedt hen hoop. Daarom organiseert Youth for Christ meidenclubs in steden door heel Nederland. Meidenwerkers bouwen daar relaties op met tienermeiden. Daarnaast ondersteunt Youth for Christ vrijwilligers en professionals met training en goede materialen. Op deze manier hopen we dat heel veel meiden de liefde van Jezus mogen leren kennen in hun dagelijks leven

 

 

Lees meer

Totaalpakket

De clubavonden gaan over thema’s waar jongeren mee bezig zijn. Denk aan mode, liefde, gamen, geloven of vragen als: ‘Hoe werkt bidden?’. Dit hebben we uitgewerkt in een mooi totaalpakket met een compleet uitgewerkte jaarlijn. Hierdoor ben jij minder tijd kwijt aan het voorbereiden en heb jij meer tijd om je te richten op wat belangrijk is: contact met de tieners.

Inhoud van het pakket

  • Jaarlijks 22 compleet uitgewerkte clubprogramma’s.
  • Programma’s zijn door je hele team digitaal te downloaden.
  • Toegang tot het Trainingsevent van Youth for Christ. Hier word je met het hele team toegerust voor je clubwerk.
  • Problemen op de club? Je kunt altijd bellen met onze jeugdwerkexperts.
  • Regelmatig speciale thema-programma’s en acties voor clubs.

Investering voor Rock Solid: €399 (incl. BTW)
Investering voor Solid Friends: €349 (incl. BTW)
Investering voor Stay Solid: € 249 (incl. BTW)

Heb je vragen over jouw jeugdwerk, de programma’s van Youth for Christ, of wil je een jaarabonnement afsluiten? Neem contact op met kerk@yfc.nl of bel 030 202 8060

Bestel jouw clubprogramma