Over ons

Nederlandse jongeren behoren tot de gelukkigsten ter wereld. Toch blijkt uit tal van onderzoeken (2022) dat jongeren in Nederland juist nog nooit zo ongelukkig waren als nu. Ze kampen met eenzaamheid, depressie en verslaving, en ook zelfmoord komt veel voor.  Veel jongeren hebben het gevoel dat ze nergens bij horen, voelen de druk van social media, hebben een gebroken of instabiele thuissituatie of hebben te maken met huiselijk- of seksueel geweld. Dat raakt ons diep in het hart.

Youth for Christ gáát voor jongeren. Wij zoeken jongeren op, gedreven door Gods liefde. We bieden hen een plek waar ze veilig en geliefd zijn, bieden hen een luisterend oor en geven hen hoop en perspectief voor de toekomst.  Wij zijn waar zij zijn en werken niet incidenteel, maar vanuit relatie. Daarbij hebben we speciale aandacht voor jongeren in een kwetsbare situatie. Dat is dringend nodig, meer dan ooit.

Missionair jongerenwerk in Nederland

Youth for Christ Nederland is op meer dan vijfentwintig plekken actief met missionair, relationeel en preventief jongerenwerk. We ontmoeten tieners en jongeren op straat, op school, in onze jongerencentra en bij de MOPs (mobiele ontmoetingsplaats). Hoe ziet dat eruit? De activiteiten die wij aanbieden verschillen per locatie, omdat we kijken naar de behoefte van jongeren in die regio.

Vaak spelen we een potje voetbal op pleintjes met jongens en organiseren we knutselmiddagen voor meiden van de basisschool. Daarnaast organiseren we inloopmomenten en activiteiten in onze jongerencentra waar jongeren kunnen gamen, poolen of chillen. Ook bieden we huiswerkbegeleiding en ondersteunen we jongeren als dat nodig is één-op-één met praktische zaken.

Met alles wat we doen coachen we tieners en jongeren op hun weg naar volwassenheid. Door wie we zijn en wat we doen, laten we hen zien Wie Jezus is. Op die manier bieden we hen hoop en perspectief.

Meer lezen over ons missionair jongerenwerk?

Jongerenwerk in de kerk

Naast het werk op straat en in jongerencentra, is Youth for Christ actief in kerken. Zo’n driehonderd kerkelijke jeugdclubs uit het hele land maken gebruik van onze clubprogramma’s Rock Solid, Stay Solid en Solid Friends, waarmee tieners en jongeren Jezus steeds beter leren kennen op een eigentijdse manier. Ook zetten kerken de Youth Alpha cursus in als middel om het geloofsgesprek te voeren met jongeren.

De medewerkers van Youth for Christ rusten jeugdleiders toe voor hun werk door middel van trainingen. Daarnaast werken we samen met kerken bij losse activiteiten en evenementen, en voorzien we kerken van sprekers om gemeenten te inspireren en bemoedigen in hun omgang met tieners en jongeren.

Meer informatie over ons werk in de kerk

Wil jij ons werk ondersteunen?

Youth for Christ heeft een trouwe achterban van donateurs en blijft groeien, waardoor we elk jaar meer jongeren bereiken met het evangelie. Jaarlijks bereiken wij ruim vijftienduizend jongeren! Voor de uitvoering van ons jongerenwerk zijn we afhankelijk van giften en voelen we ons gesteund door gebed.

Voel jij je betrokken bij jongeren en wil je dat Youth for Christ jongeren blijft bereiken met het evangelie? Draag je steentje bij door voor ons te bidden en aan ons te geven. We zijn dankbaar voor elke bijdrage.

Werken bij Youth for Christ

Wil jij je passie voor Jezus delen met jongeren? Zet je talent dan bij ons in! We hebben zowel vacatures voor betaalde functies, als voor vrijwilligers en stagiairs.
Werken bij Youth for Christ is werken met een missie. Samen maken we jongeren bekend met de liefde van Jezus en bieden we hen hoop en perspectief.

Zelf jongerenwerk starten?

Bevind jij je in een regio waar nog geen Youth for Christ locatie is en zou jij zelf jongerenwerk willen starten? Wij komen graag met jou in contact! Lees meer over onze aanpak en de manier waarop we nieuwe locaties starten.

Internationaal

Youth for Christ Nederland is onderdeel van Youth for Christ International, dat actief is in meer dan honderd landen met tienduizenden medewerkers.

Werken bij Youth for Christ