over ons

Wie we zijn

Wij hebben een hart voor jongeren. We worden geraakt door de problemen waar veel jongeren mee worstelen en houden van hun openheid en onbevangenheid. Gedreven door Gods liefde zoeken we jongeren op. Dat doen we door heel het land, op schoolpleinen, straten, in buurthuizen en in kerken. Door wie we zijn, laten we Jezus zien en bieden hen hoop. Ook bieden we praktische hulp en ondersteuning waar nodig.

Al 75 jaar weet Youth for Christ het Evangelie te vertalen naar de leefwereld van jongeren. Van rally’s, koffiebars en jeugdkampen, tot het Flevo Festival, The Mall jongerencentra en LifeSpots.

Internationaal

Youth for Christ Nederland is onderdeel van YfC international, dat actief is in meer dan 100 landen met tienduizenden medewerkers.

Wat we doen

Nederlandse jongeren behoren volgens lijstjes tot de gelukkigsten ter wereld. Tegelijk komen eenzaamheid, depressie, verslaving en zelfmoord veel voor onder jongeren. Veel jongeren hebben het gevoel nergens bij te horen, voelen de druk van social media, hebben een instabiele thuissituatie of te maken met huiselijk of seksueel geweld.

Youth for Christ biedt deze jongeren een plek waar ze veilig en geliefd zijn. Wij zijn waar zij zijn en werken niet incidenteel, maar vanuit relatie. Daarbij hebben we speciale aandacht voor jongeren in een kwetsbare situatie.

lees ons jaarverslag
75 jaar Youth for Christ

Hart gaan

2021 is een bijzonder jaar voor Youth for Christ. We bestaan namelijk 75 jaar! Al sinds 1946 zoekt Youth for Christ jongeren in Nederland op. In driekwart eeuw hebben we vele tienduizenden jongeren mogen bereiken. Met oprechte aandacht, steun en boven alles de boodschap van Jezus’ liefde. Daar zijn we ongelofelijk dankbaar voor.

Het thema dat we gekoppeld hebben aan ons jubileum, is ‘hart gaan’. Youth for Christ gaat al 75 jaar hard voor jongeren. Met heel ons hart, en vanuit Góds hart. Een gouden combinatie! Sinds het allereerste begin is ons werk in Nederland diepgeworteld in de liefde van God voor jongeren. Het is het fundament onder ons werk, een onveranderlijke basis van waaruit we vervolgens altijd in beweging zijn.

Werken bij

Werken bij Youth for Christ is werken met een missie. Samen maken we jongeren bekend met de liefde van Jezus. Wil jij je passie voor Jezus delen met jongeren? Kom dan je talent bij ons inzetten! We hebben zowel betaalde vacatures als functies voor vrijwilligers en stagiaires.

werken bij