Wielerevent Tour d’Orange 2024

Op 21 september 2024 organiseert Youth for Christ voor het vijfde jaar op rij het wielerevent Tour d’Orange. 100+ fietsers stappen op de trappers om een fysieke prestatie te leveren en geld op te halen voor het missionaire jongerenwerk van Youth for Christ. Een sportieve dag mét een goed doel voor ogen: Youth for Christ steunen om jongeren op het spoor van Jezus zetten.

Dagelijks staan onze jongerenwerkers in de startblokken om jongeren op te zoeken en hen perspectief in het leven te geven. Dit werk wordt ondersteund door trouwe donateurs, waarvoor wij enorm dankbaar zijn. Tegelijkertijd zijn er nog zoveel projecten en dromen die teams en locaties met elkaar willen waarmaken.

De teams die fietsen kiezen vaak een specifiek doel waarvoor ze geld willen inzamelen, zodat ze zo’n project kunnen waarmaken. Denk aan de aanschaf van een mobiele ontmoetingsplaats, het opnieuw inrichten van een locatie of het organiseren van een speciale meiden activiteit. En hier kan jij aan bijdragen door mee te fietsen of te doneren.

Fiets mee! Hoe werkt het?

Of je nu van racefietsen of mountainbiken houdt, of gewoon lekker op een stadsfiets of tandem fietst, iedereen die Youth for Christ een warm hart toedraagt is van harte welkom om mee te doen met de Tour d’Orange op 21 september 2024 vanaf het terrein bij onze partner Broekhuis in Putten.

Fietsers gaan naast een sportieve prestatie, óók een fondsenwervende uitdaging aan en zetten zich in, met behulp van aangereikte communicatie tools, om een minimaal streefbedrag van €500 binnen te halen. Ga jij de uitdaging aan? Hieronder vind je het stappenplan om je aan te melden.

1. Ga naar de actiepagina ;
2. Bekijk de teams en de doelen die zij gesteld hebben;
3. Klik bij ‘Aanmelden als fietser’ voor ‘Kies een team’ en selecteer het team waarvoor je wil fietsen;
4. Kies de route die je wil fietsen. Per route wordt een specifieke starttijd vastgesteld. Je kunt met de andere deelnemers fietsen, of met jouw eigen groep fietsen. Onderweg kom je langs Youth for Christ locaties waar verteld wordt over ons werk;
5. Ga aan de slag om minstens €500 sponsorgeld op te halen voor het gestelde doel;
6. Kom op zaterdag 21 september naar Putten om de route te fietsen en geniet achteraf van gezelligheid en een heerlijke maaltijd.

De inschrijfkosten zijn 50 euro per persoon. Je krijgt hiervoor een gezellige en sportieve dag met gelijkgestemden, een speciaal ontworpen (wieler)shirt, medaille, toffe groepsfoto én je wordt geheel verzorgd met snacks voor onderweg en een afsluitende foodtruck maaltijd.

Meld aan als fietser

Routes

Er zijn verschillende routes en afstanden mogelijk, geschikt voor iedereen. Per route wordt een specifieke starttijd vastgesteld. Er kan worden gekozen uit de volgende disciplines en routes:

  • Stadsfiets – 50 km
  • Stadsfiets – 75 km
  • Racefiets – 100 km
  • Racefiets – 150 km
  • Racefiets – 225 km
  • Racefiets – 300 km
  • Mountainbike – 45 km
  • Mountainbike – 65 km
  • Gravelbike – 75 km
  • Gravelbike – 125 km

Fiets jij mee?

De impact van Tour d'Orange

In 2023 fietste team Rotterdam mee en haalden zij een prachtig bedrag op van meer dan €6.000. Met dit bedrag konden zij een kookclub starten in IJsselmonde, waarbij ze jongeren leren om gezonde maaltijden te bereiden én vertellen over de liefde van God. Wat een geweldige impact maken zij daarmee. Dit had niet mogelijk geweest zonder hun deelname aan de Tour d’Orange, de fietsers en de giften van donateurs.

In 2024 zijn er opnieuw vele teams die een specifiek doel gesteld hebben waarvoor zij fietsen. Help jij mee om dit doel te bereiken door ook zelf op de fiets te stappen? Kies een team / plaats / doel waar jij hart voor hebt en haal zoveel mogelijk geld op. We zijn je nu al dankbaar!

Doe mee!

Doe mee door te doneren

Kun je op 21 september niet meefietsen, dan kan je alsnog onderdeel zijn van deze actie door de fietsers te ondersteunen met een financiële bijdrage! Geef deelnemers een duwtje in de rug naar hun doel door een geldbedrag te sponsoren. Ga naar de actiepagina voor het overzicht van de projecten en de deelnemers en kies een fietser die jij wil ondersteunen.

Je doneert niet aan deze persoon, maar voor het werk van Youth for Christ waar hij of zij voor fietst. Denk hierbij aan het opstarten van nieuwe initiatieven in het land, het aanschaffen van een nieuwe Mobiele Ontmoetingsplaats, het ontwikkelen van de jongensmethodiek of het onderhouden van de locatie van waaruit jongerenwerk wordt gedaan. Het is allemaal nodig om ons werk goed te kunnen uitvoeren en kwetsbare jongeren in Nederland te bereiken.

Doneer nu

Veelgestelde vragen

Waar vindt Tour d'Orange plaats?

Hoeveel sponsorgeld moet ik ophalen?

Waarom organiseert Youth for Christ dit evenement?

Hebben jullie tips voor het ophalen van sponsorgeld?

Moet ik mijn eigen fiets meenemen of kan ik een fiets huren?

Uit welke routes kan ik kiezen?

Wordt er voor eten/drinken gezorgd?

Waar wordt het sponsorgeld aan uitgegeven?

Wat kost deelname aan Tour d'Orange?

Tour d'Orange