Jouw nalatenschap goed geregeld

Youth for Christ wil jongeren, die anders niet gezien of gehoord worden, een hoopvolle toekomst bieden. Het is mooi om te merken dat dit werk ondersteund wordt, onder andere doordat donateurs Youth for Christ opnemen in hun testament. Op deze pagina vind je meer informatie om Youth for Christ op te nemen in jouw testament.

Je kan met jouw nalatenschap nu al volop bijdragen aan de voortgang van het werk van Youth for Christ en zo investeren in een nieuwe generatie. Een nalatenschap gaat over zoveel meer dan alleen geld. Het is een proclamatie van hoop voor de toekomst, het vertrouwen dat God een God van generaties is.

Jouw nalatenschap goed geregeld
Er zijn twee mogelijkheden voor nalaten aan Youth for Christ:

  • Erfenis: je benoemt Youth for Christ als erfgenaam over de volledige erfenis of voor een bepaald percentage (mede-erfgenaam).
  • Legaat: binnen de erfenis ken je een vastomlijnd goed toe, denk aan een geldbedrag, kunstobject of aandelenpakket.

Wil je meer weten over deze mogelijkheden? Neem gerust contact op met relatiebeheerder Jurjen Folkers via onderstaand formulier.

 

Contactformulier
Youth for Christ in het testament van Henk en Liesbeth

Nalatenschap is een kwetsbaar en persoonlijk onderwerp. Iedereen doet dit op zijn eigen manier. Henk en Liesbeth hebben Youth for Christ opgenomen in hun testament en vertellen waarom.

In de jaren ’70, als Liesbeth 19 is, leidt ze een Bijbelkring voor tienermeiden. Niet lang daarna ontmoet ze haar man Henk, die voor Youth for Christ in een band speelt en langs koffiebars toert. Samen zijn ze tot op de dag van vandaag betrokken bij het werk van Youth for Christ. Ze hebben de jongerenorganisatie opgenomen in hun testament, “omdat we vinden dat ze vinger aan de pols houden bij wat er gebeurt in de maatschappij, en daar op inspelen. De kracht van Youth for Christ is dat je geen heilige hoeft te zijn. Je gelooft dat God je leven leidt, onder die noemer ontmoet je elkaar.”

Lees hier verder! 
Waarom nalaten aan Youth for Christ?

Wist u dat 90% van de jongeren in Nederland niet bekend is met het Evangelie? Youth for Christ heeft als missie om juist deze jongeren de liefde van Jezus te laten zien. Wij zien het Evangelie als een schat die je wilt doorgeven.  De warmte van Jezus’ liefde drijft ons als we jongeren opzoeken in steden en wijken in heel Nederland. Ons verlangen is dat jongeren vroeg of laat in hun leven op een positieve manier gaan reageren op Zijn onvoorwaardelijke liefde.

De jongerenwerkers en vrijwilligers van Youth for Christ bouwen relaties met jongeren, begeleiden hen in de dingen waar ze tegenaan lopen en leven zo een leven met God aan hen voor. Daarnaast willen wij andere christenen en kerken enthousiasmeren om er te zijn voor jongeren in hun directe omgeving.

Wat dat kan betekenen voor jongeren, schetst jongerenwerker Jeroen uit Haarlem: “Wekelijks komen er zo’n twintig jongeren op ons gebedsmoment het op plein af. Jongeren die God niet kennen, maar wel bij onze activiteit willen zijn. Zelfs de stromende regen houdt ze niet tegen. Dat is toch gaaf?”

Voordelig nalaten
Youth for Christ beschikt over een ANBI-status. Dit betekent dat u over een erfdeel of legaat geen erfbelasting betaalt.

Meer informatie & contact
De brochure over nalaten is te downloaden via onderstaande button. Wil je de brochure fysiek ontvangen, heb je een vraag of wil je onze relatiemanager Jurjen Folkers spreken? Geef één of meerdere opties aan in het onderstaande formulier.

Brochure downloaden