Youth for Christ biedt handvatten om de leefwereld van jongeren te begrijpen

‘Nooouuu, maaammmm…je snapt het niet..’

Is dit een herkenbare uitspraak en hoor je nu de stem van je eigen kind dat dit zegt? Je bent niet de enige!

Tieners kunnen zich in een hele andere leefwereld bevinden dan jij. De (online) trends onder jongeren komen en gaan net zo snel als een regenbui kan veranderen in zonneschijn. Wanneer je als ouder net hoort over een opkomende trend, is hij misschien alweer verouderd.

Hoe kun je als ouder aansluiten bij de leefwereld van jouw tiener zonder dat hij meteen afhaakt? En hoe kom je erachter wat er leeft bij jouw jongere?

Youth for Christ helpt jou op weg!

Onze jongerenwerkers staan dicht bij jongeren

Vanuit ruim 25 locaties is Youth for Christ in Nederland actief met missionair jongerenwerk. Hier ontmoeten wij jongeren op straat, op school, in onze locaties en online. Daarnaast ontwikkelen wij sinds 1995 programma’s voor jeugdgroepen in kerken.

Onze collega’s spreken dagelijks jongeren en jeugdleiders over de dingen waar zij tegenaanlopen. Daarom weten zij goed wat er onder jongeren speelt. Het is met deze jarenlange praktijkervaring dat Youth for Christ zich een expert durft te noemen op gebied van jongerenwerk.

Onze ervaring met jongeren verwerken wij met veel passie en enthousiasme in producten, die ouders en andere opvoeders verder op weg helpen om de leefwereld van jongeren te begrijpen en connectie te (blijven) maken met tieners en jongeren. Wij zetten ze voor jou op een rijtje!

Kaartspel LEF

Wil je een écht gesprek voeren met jouw tieners op een speelse en laagdrempelige manier? Dan is kaartspel LEF het spel dat je moet hebben. Jongerenwerkers van Youth for Christ hebben 46 thema’s op een rijtje gezet waar jongeren zich doorgaans mee bezig houden, met bij elk thema drie vragen en een gekke opdracht.

Sinds de lancering (mei 2023) hebben vele ouders het spel besteld en gespeeld en krijgen we prachtige reacties terug zoals deze van Eline:

“We hebben het gespeeld met de tieners op een pop up-camping voor gezinnen die geen geld hebben om op vakantie te gaan. Ze wilden niet stoppen met spelen, dus de tienerclub liep een half uur uit en we zijn pas gestopt toen we echt alle kaarten gehad hadden. Complimenten voor hoe jullie het hebben afgestemd op tieners van deze generatie.” 

Bestel kaartspel LEF

Magazine Mediawijs opvoeden

Bij Youth for Christ zien we dat ouders en andere opvoeders ermee worstelen dat hun kinderen een groot deel van hun tijd doorbrengen in de online wereld. Mediacoach Leenard is jarenlang verbonden geweest aan Youth for Christ. Hij wil bijdragen aan meer verbinding en begrip tussen ouders en hun kinderen, en zo helpen de kloof die er is te overbruggen. Samen maakten wij het magazine Mediawijs Opvoeden.

Het advies van Leenard is, samen met een heleboel inspirerende artikelen, ervaringen van ouders én kinderen, antwoord op al je vragen over de nieuwste online trends en inzicht in Generatie Z.

Bestel magazine Mediawijs opvoeden

Trends & Tips artikelen

Over de afgelopen jaren hebben jongerenwerkers Ruth, Jeanine en Matthijs met regelmaat artikelen geschreven over onderwerpen waar jongeren mee te maken krijgen. Denk aan online gokken, drugsgebruik en seksualiteit maar ook gemotiveerd blijven voor school, winterdip en groepsvakanties met vrienden.

In deze artikelen delen zij hun ervaring vanuit het jongerenwerk en geven zij jou als ouder drie tips mee rondom dit onderwerp.

Je vindt de Trends & Tips artikelen op onze verhalen pagina. Veel leesplezier!

Naar de Trends & Tips artikelen