“Nieuw online platform om kerken te ondersteunen in hun relatie met jongeren“

YOUTH FOR CHRIST LANCEERT ONLINE TRAININGSWALL

Utrecht, 04 oktober 2021 – Youth for Christ lanceerde afgelopen weekend tijdens een trainingsevent voor jeugdleiders hun nieuwe product voor kerken: de online Trainingswall. De Trainingswall biedt alles wat jeugdleiders in de kerk nodig hebben om jongeren te bereiken, relaties op te bouwen en te ondersteunen bij geloofsvragen. Op dit unieke platform vind je online trainingen, vlogs en clubprogramma’s voor jeugdwerk.

Het afgelopen jaar heeft Youth for Christ hard gewerkt aan dit nieuwe project. Met urgentie want de nood is hoog. Momenteel kampt namelijk 1 op de 4 jongeren met psychische problemen of eenzaamheid waardoor de noodzaak om snel te handelen groot was. Kerken ervaren grote moeite om deze doelgroep te bereiken, zeker in deze tijd van corona. Jonathan Pellegrom, jeugdexpert bij Youth for Christ: “Relaties en sociale contacten zijn de basis voor de ontwikkeling van elke jongere in deze belangrijke leeftijdsfase en werken preventief voor diverse problematieken. We weten daarnaast dat jongeren voor hun 15e belangrijke keuzes maken ook op het gebied van zingeving en geloof. Wij voelen daarmee de urgentie en het belang om te investeren in jeugdleiders. We hopen dat kerken daarin met ons willen samenwerken. Jeugdleiders zijn namelijk belangrijke rolmodellen en hebben de sleutelpositie om jongeren te bereiken. Dit zijn vaak gepassioneerde mensen die graag aan de slag willen, maar op zoek zijn naar hoe ze dit het beste kunnen doen.”

Kerken weer relevant in levens van jongeren

Jonathan: “Wij willen kerken helpen, toerusten en trainen om met jongeren op te trekken. Al 75 jaar werkt Youth for Christ onder jongeren en met onze kennis en ervaring willen we graag kerken helpen om jongeren blijvend te bereiken. Het is namelijk als kerk niet altijd makkelijk om relevant te zijn in de levens van jongeren. Met deze Trainingswall kunnen we makkelijk, direct en op elk moment jeugdleiders helpen om te groeien en geven we ze praktische handvatten en tips. We hopen zoveel mogelijk jeugdleiders hiermee te bereiken zodat we daarmee jongeren helpen en op het spoor van Jezus kunnen zetten.”

Totaalpakket voor jeugdleiders
De Trainingswall van Youth for Christ biedt een totaalpakket voor jeugdleiders. Ze kunnen zichzelf ontwikkelen door trainingen te volgen over bijvoorbeeld jongerencultuur, groepsdynamiek en relationeel jongerenwerk. Dat kan vanaf de bank met een telefoon, tablet of laptop. Ook kan de jeugdleider met kant-en-klare clubprogramma’s snel en makkelijk inhoud en vorm geven aan de jeugdclub in de kerk. Jonathan: “Wij blijven trainingen en content ontwikkelen zodat we actueel en relevant blijven en jeugdleiders zich continue kunnen blijven ontwikkelen.” Bezoek de Trainingswall op training.yfc.nl.