Trainingsevent | 2 oktober 2021

Hart gaan

Hart gaan, dat is dit jaar het thema! Youth for Christ gaat al 75 jaar hard voor jongeren. Met heel ons hart, en vanuit Góds hart. Een gouden combinatie! Ook dit jaar gaan we weer hard voor jongeren. Met heel ons hart, open en klaar voor een nieuw seizoen in het jongerenwerk! Om te kunnen geven moeten we wél eerst zelf ontvangen. Daarom starten we het seizoen met God. Zijn Vaderhart stroomt over van liefde voor jouw jongeren!

Wij nodigen jou graag uit voor het Trainingsevent op 2 oktober 2021, van 09.30-13.00 bij De Wegwijzer in Almere.

We lanceren dit jaar iets nieuws tijdens het trainingsevent en daar kun je live bij aanwezig zijn. Dat wil je niet missen! Dit jaar hebben we plaats voor 150 deelnemers op locatie. Ook digitaal kun jij dit jaar weer sámen met jouw team jeugdleiders vanuit je kerk of jeugdhonk de trainingen volgen.

Naast de trainingen staan er natuurlijk ook weer inspirerende sprekers, worship en een live Q&A met onze jeugdwerkexperts op het programma. Doe mee, groei in leiderschap en ga samen met ons hard voor jongeren!

LET OP: Voor fysieke deelname heb je een coronatoegangsbewijs nodig via Testen voor Toegang. Lees hier wat dit inhoudt voor jou als bezoeker.

Aanmelden

Programma

  • Livestream online YouTube
  • Opening met o.a. TED Talk, Worship & Quiz
  • Trainingsronde 1
  • Pauze, Q&A, Worship
  • Trainingsronde 2
  • Q&A, Lunch, Afsluiting Livestream YouTube

Bezoekers, die fysiek aanwezig zijn in Almere volgen één training, die in twee delen gegeven wordt. De online bezoekers volgen twee losse trainingen. Hieronder vind je welke trainingen aangeboden worden.

LET OP: Voor fysieke deelname heb je een coronatoegangsbewijs nodig via Testen voor Toegang. Lees hier wat dit inhoudt voor jou als bezoeker.

Break Free Worship

Worship

Break Free Worship is een groep enthousiaste en gepassioneerde aanbidders. Een frisse, eigentijdse band met een herkenbaar geluid die gaat voor impact en doorbraak in Nederland door diepgaande praise en worship. Tijdens het Trainingsevent zullen zij ons leiden in aanbidding.

Mark Stoorvogel

TED Talk

Mark Stoorvogel is Pastor in De Stadskerk in Groningen en inspireert tieners en jongeren om zelf na te denken over wie Jezus is en wat Zijn woorden voor ons betekenen en daarnaast om Hem te weerspiegelen in hun wereld en in hun generatie.

Tijdens het Trainingsevenement zal Mark de luisteraars inspireren op gebied van jongerenwerk, rondom het thema ‘hard gaan voor jongeren’.

Trainingen

Solid Fun & Faith
Een Solid Club is de leuke en laagdrempelige club waar tieners zich thuis voelen. Tieners komen met plezier en kunnen ook vrienden zonder kerkelijke achtergrond gemakkelijk meenemen. Daarbij draait het om relatie tussen de tieners onderling en met de jeugdleiders. We ontdekken spelenderwijs het christelijk geloof en tieners leren zich ontwikkelen op sociaal, emotioneel, fysiek en geestelijk gebied. In deze training leer jij hoe je met Solid programma’s aan kunt sluiten aan bij de leefwereld van jouw tieners.

Waardevolle relaties opbouwen met jongeren
Hoe creëer je vertrouwen in relaties en diepgang in gesprekken? In deze training leer je de basis van relationeel jongerenwerk. Hierbij staan we stil bij de Wie, Waarom, Hoe en Wat van relationeel jongerenwerk. Je krijgt inzicht in de stappen van relationeel werken, je ontdekt hoe jij waardevolle  relaties aan kunt gaan en wat jij kunt doen om de relatie met jouw jongeren te verdiepen.

Aanmelden

Trainingen

Missionair jongeren bereiken in 5 stappen
Jij droomt van groei in het jeugdwerk en wilt graag meer jongeren bereiken. Maar hoe pak je dat aan? Leer in 5 stappen hoe jij jongeren kunt opzoeken, uitnodigen, uitdagen, verdiepen en betrekken in relatie met God. In deze training ontwikkel je concrete handvatten om direct missionair aan de slag te gaan en meer jongeren te bereiken.

De digitale leefwereld van de nieuwe generatie
Wat speelt er in de digitale leefwereld van de nieuwe generatie af? Waar houden zij zich mee bezig? Welke apps, games en platformen gebruiken ze en met welke redenen en doelen? Je krijgt inzicht in de digitale leefwereld van jongeren en je ontdekt hoe jij hierin positief te werk kunt gaan en van invloed kunt zijn op jouw jongeren.

Dit wil je niet missen! Ben jij erbij?