Nicolas (19) vertelt over zijn bekering bij Groot Nieuws Radio

In het programma ‘De Dag van Vandaag’ van Christelijke radiozender Groot Nieuws Radio wordt elke dag een Doorgeefbijbel aan een ander persoon gegeven. Diegene mag een tekst onderstrepen en komt telefonisch in de uitzending om zijn/haar tekst persoonlijk toe te lichten.

Op 30 januari 2024 kwam de Doorgeefbijbel terecht bij Nicolas (19), die de Bijbel ontving van jongerenwerker Matheus Sales de Moura uit Eindhoven. Het leverde een mooi gesprek op, waarin hij vertelde over het moment dat Hij tot geloof kwam en niet langer eromheen kon dat Jezus bestaat.

Je leest en hoort er meer over in onderstaand artikel, dat met toestemming is overgenomen vanaf de website van Groot Nieuws Radio.

'Ik kon Gods liefde niet ontkennen'

Nicolas gaf zijn leven aan Jezus:

Onze Doorgeefbijbel reist door het land, veilig opgeborgen in een houten kist. Van hand tot hand geven mensen de Bijbel door. Iedere ontvanger deelt zijn of haar favoriete Bijbeltekst in De Dag Van Vandaag. Dat leidt tot bijzondere, inspirerende en ontroerende verhalen. Zo deelde de 19-jarige Nicolas onlangs zijn ontroerende getuigenis over hoe hij onlangs zijn leven aan Jezus heeft toegewijd.

Eerst was de Doorgeefbijbel in handen van Matheus. Hij deelde over zijn ervaring in het jongerenwerk bij Youth For Christ, waar hij ziet hoe God actief is in het leven van jongeren. De Bijbel gaf hij vervolgens door aan een van deze jongeren, Nicolas.

Ondanks een christelijke opvoeding worstelde Nicolas lange tijd met zijn geloof. Dit veranderde toen God op een bijzondere manier tot hem sprak: “Als ik terugkijk naar de afgelopen maanden, kan ik Zijn liefde niet meer ontkennen. Ik heb die liefde ervaren door mijn familie en vrienden heen. Stil blijven kon ik niet. Ik moest gewoon erkennen dat God zich in mijn leven manifesteert.”

Onverklaarbare liefde
Een van de momenten waarop Nicolas de liefde van God ervoer, was in de kerk: “Het was geen topdag. Ik zat met mijn hoofd naar beneden, en toen pakte mijn zus me bij mijn been vast en zei: ‘Het juiste pad is Jezus’. Op dat moment voelde ik iets warm worden in mijn borstkas. Ik voelde een liefde die niet te verklaren was. De woorden van zijn zus raakten hem op dat moment diep: “Hier kon ik niet omheen draaien; dit was echt iets van God.”

Johannes 1

De Bijbeltekst die Nicolas in de Doorgeefbijbel heeft onderstreept, is Johannes 1:1 – “In het begin was het woord, het woord was bij God en het woord was God.”

Dit was de eerste tekst die hij las toen hij begon met het lezen van de Bijbel: “Ik ben niet helemaal aan het begin begonnen. Omdat ik meer over Jezus wilde weten, werd mij aangeraden om in Johannes te beginnen. Wat opmerkelijk is, is dat de eerste woorden van deze tekst ook de eerste woorden van de Bijbel zijn. Ik vond dat een heel mooi bruggetje.”

Het volledige gesprek met Nicolas is hieronder te beluisteren!

Luister het gesprek met Nicolas