Kees (77) heeft Youth for Christ opgenomen in zijn testament

“Er is zoveel zinloosheid in de samenleving. Als dat verandert – en daarom vind ik Youth for Christ zo fantastisch – zal dat zich in de toekomst vertalen naar een betere samenleving.” Kees Huisjes (77) windt er geen doekjes om: missionair jongerenwerk is van levensbelang. Daarom heeft hij Youth for Christ opgenomen in zijn testament.

Zelf heeft Kees geen kinderen, maar de toekomst van jongeren houdt hem wel bezig. Hij maakt zich zorgen om wat zij momenteel meemaken: te weinig pychosociale hulp, veel uitdagingen in het leven en veel afleiding van social media. Maar hij merkt vooral dat veel jongeren geen band hebben met iemand die van hen houdt. “Het gevolg is dat jongeren het niet meer zien zitten.” Investeren in jongeren, waarbij persoonlijke aandacht voorop staat, is voor Kees daarom heel belangrijk. “Jeugd is geen zakelijk object, zoals een bedrijf waarin je investeert. Maar dat er aan mijn investering in de toekomst van jongeren ook een zakelijke kant zit, is een welkome bijkomstigheid.”

Een alternatief bieden

Ook het grote aantal jongeren dat de kerk verlaat, baart hem zorgen. “Daarmee bedoel ik niet dat je het alleen maar bij een kerk moet zoeken. Maar het zou zo mooi zijn als alle kerken ruimte hebben voor zoekende jongeren. Zelf ben ik heel conservatief en zit ik in een traditionele kerk. Ik kan er tranen van in mijn ogen krijgen als ik een mooi orgelspel hoor in een grote kerk die afgeladen vol is.

Maar ik geniet er net zo van als ik een jeugdband zie spelen met jongeren die daar hun plezier in gevonden hebben. Ookal is het misschien niet mijn stijl; het een sluit het ander niet uit. Veel jongeren hebben moeite met de traditionele kerk. Je moet ze daarom niet afschrijven, maar je moet aandacht voor hen hebben en een alternatief bieden. Youth for Christ doet dat.”

Instrumenten

“Natuurlijk is het zo dat ik er straks niet meer ben”, vertelt Kees nuchter, “maar dat betekent niet dat ik me geen zorgen hoef te maken om wie er na mij komt. ‘Na mij de zondvloed’ – zo eenvoudig is het niet. Het gaat erom dat het Koninkrijk der hemelen mag groeien en dat wij de instrumenten zijn die daar een rol in spelen. Dat is niet afgelopen als ik straks niet meer op aarde ben.”

Essentiële rol

Door Youth for Christ op te nemen in zijn testament, hoopt hij eraan mee te werken dat zijn ‘jongere naaste’ op kan groeien tot een sterke en positief denkende volwassene. “Youth for Christ laat aan jongeren zien dat er mensen zijn die om hen geven. Daardoor zien zij het leven weer zitten. Maar ook gelovige jongeren, die opgroeien in liefdevolle gezinnen, kunnen bij Youth for Christ hulp krijgen wanneer ze in een geloofscrisis zitten. Op die manier speelt Youth for Christ in mijn wens voor jongeren een essentiële rol.”

Wilt u meer informatie over Youth for Christ opnemen in uw testament?

Lees hier over de mogelijkheden