Jongerenwerkers Lianne, Aart en Willem maken Jezus zichtbaar onder jongeren

Op 24 plekken in Nederland staan wij klaar voor jongeren. We maken Jezus zichtbaar in hun leven door middel van de activiteiten die we aanbieden.

Hoe doen we dit? 

In 2023 zoeken wij jongeren op, zodat zij zich gezien voelen.
We bieden hen ontspanning, waarbij ze aan activiteiten mee kunnen doen die bij hen passen.
We nodigen jongeren uit, zodat ze zich welkom voelen.
We dagen jongeren uit, zodat ze zich gehoord voelen, in beweging komen en gaan groeien.
We verdiepen onze relatie met hen, zodat ze herstel gaan ervaren.
We betrekken ze bij wat we doen, zodat ze ervaren dat ze onderdeel zijn van een gemeenschap.
En tot slot stappen jongeren uit. Opgebouwd gaan zij aan de slag met hun passie en talent en vinden ze hun plek in de samenleving.

Hieronder lees je de verhalen van Lianne (Rotterdam), Aart (Kampen) en Willem (Eindhoven) en hoe zij Jezus zichtbaar maken.

Lianne (Rotterdam)

“Wij planten zaadjes van hoop en liefde door hoe we als collega’s met elkaar omgaan, en door hoe we ons leven delen met de jongeren. De onvoorwaardelijkheid die Jezus ons leerde, wil ik geven aan de jongeren.”

Liannes droom om Jezus ook in Rotterdam-Zuid zichtbaar te maken, wordt in 2023 werkelijkheid: er komt daar een nieuwe Youth for Christ plek. De eerste activiteit? “Met tieners en kids lekker een potje voetbal doen op straat, in de wijken Feijenoord en IJsselmonde. Iedereen is welkom!”

Aart (Kampen)

“Al meer dan twintig jaar bieden wij de Youth Alpha cursus aan, waarbij de jongeren uiteindelijk leren hoe ze handen en voeten kunnen geven aan wie Jezus voor hen is. Ze kunnen dan uitdelen van wat ze hebben gekregen. Via de Heilige Geest dringt God door tot het hart van deze jongeren. Zo komen jongeren tot hun recht, zoals ze zijn bedoeld.”

Ook in 2023 vinden jongeren in Kampen een veilige plek waar ze hun verhaal kunnen doen en waar ze gehoord worden. Jezus wordt zichtbaar in hun levens via de Youth Alpha cursus.

Willem (Eindhoven)

“Dat onze jongeren bezig zijn een kerkdienst te organiseren, vind ik echt vet! Deze jongens en meiden weten precies wat er speelt onder de jeugd in Eindhoven. Daarom krijgen ze van mij veel vrijheid om zelf te bepalen hoe de dienst er uit moet zien. Hun missionaire enthousiasme en vuur geef ik natuurlijk maar wat graag de ruimte! God werkt hier heel krachtig. Hij is erbij en Hij laat deze jongeren niet los.”

Willem blikt voorzichting vooruit: in 2023 wil hij graag een interkerkelijk jeugdkamp organiseren. Zo wordt Jezus zichtbaar in heel veel jonge levens!

Voor 2023 is het ons verlangen dat jongeren de onvoorwaardelijke liefde van God leren kennen, in Hem herstel vinden en een levende relatie met Hem opbouwen, zoals Lianne, Aart en Willem ook al mooi verwoord hebben. Onze jongerenwerkers willen niets liever dan jongeren helpen in deze onzekere tijd. Ze zoeken jongeren op, bieden ontspanning, dagen ze uit, gaan relaties aan en betrekken ze bij wat we doen. En bovenal: ze willen Jezus zichtbaar maken!

Jouw steun is onmisbaar in het volbrengen van deze missie. Wil je hieraan bijdragen? Dat kan via onderstaande actiepagina!

Steun ons om Jezus zichtbaar te maken bij jongeren