Baptistengemeente Amersfoort collecteert voor het werk van Youth for Christ

Baptistengemeente Amersfoort collecteert al jaren met regelmaat voor het werk van Youth for Christ. Wij stelden drie vragen aan Marijke Elsenaar, coördinator jeugdwerk in Baptistengemeente Amersfoort.

Waarom is Youth for Christ een van jullie collectedoelen?
“Wij vinden het mooi dat Youth for Christ dezelfde passie heeft als wij voor Jezus en voor jongeren, en dat ze ons met die passie en dat verlangen bemoedigen om met de jeugd in onze gemeente aan de slag te gaan.”

Hoe komt dat tot uiting?
“Er zijn veel raakvlakken in onze visie op jeugd, bijvoorbeeld het verlangen om in de basis te bouwen aan relaties. Maar ook dat het waardevol is dat je als volwassene jezelf bent tegenover jongeren. Als volwassene kun je heel onzeker zijn: Wat heb ik te bieden? Zitten tieners wel op mij te wachten? Youth for Christ bemoedigt en bevestigt ons, dat we als ouders en jeugdleiders dichtbij onszelf mogen blijven en dat jongeren dat heel prettig vinden. Door te zeggen dat het niet zo moeilijk is als het soms lijkt, geeft Youth for Christ ons een zetje in de rug.”

De foto van Marijke Elsenaar is gemaakt door Martien Hovestad.

Wat kenmerkt de jeugd van de Baptistengemeente Amersfoort?
“Als ik kijk naar de jeugd vanaf de middelbare school-leeftijd, heeft onze kerk een hele gemêleerde groep van zo’n 120 jongeren. We zien veel groei en ontwikkeling bij hen, waar we heel enthousiast over zijn. We zijn vol verwachting over wat God met hen aan het doen is. In de aandacht die we als kerk voor de jeugd hebben, houdt Youth for Christ ons scherp.”

Zou je met jouw kerk willen collecteren voor Youth for Christ? Lees hier meer.

Collecteren voor Youth for Christ