Anneke Lof over periodiek schenken aan Youth for Christ

Anneke Lof (60) had nooit gedacht dat ze het leuk zou vinden om met jongeren te werken. Als juf op een basisschool had ze vooral een klik met jonge kinderen, tot ze werd benaderd om leider van de jeugdvereniging in haar kerk te worden. “Ik zag er best een beetje tegenop en het plan was om een jaartje mee te draaien, maar ik heb het uiteindelijk een jaar of tien gedaan. Ik vond het zó leuk! Jongeren hebben echt mijn hart.” In dit artikel vertelt zij over haar keuze voor periodiek schenken aan Youth for Christ.

Anneke komt weleens over de vloer bij gezinnen met tieners en jongeren, en vindt het dan heel leuk om te horen waar zij zich mee bezig houden. Ze leert ook veel van ze, bijvoorbeeld op het gebied van social media en omgangsvormen tussen jongeren en volwassenen. Daarin is zij in de loop der jaren gegroeid. “Toen ik jong was, was de afstand tussen jongeren en volwassenen veel groter dan nu. Er was een duidelijke gezagsverhouding. Nu zie ik dat jongeren op gelijk niveau staan, en niet eens op een verkeerde manier. Ze kunnen hele leuke gesprekken voeren met hun docent of dominee. Er is dan gelijkwaardigheid, wederzijds respect en wederzijdse interesse, er ontstaat echt een relatie.”

 

Dat Youth for Christ gáát voor jongeren, vindt Anneke van grote waarde. “Als je een goede relatie met iemand hebt opgebouwd, dan heb je wat voor elkaar over. Je kunt dan een praatje met iemand maken op basis van vertrouwen. Dat principe herken ik bij Youth for Christ. Bij Youth for Christ werken mensen die letterlijk dichtbij jongeren staan, maar ook figuurlijk dichtbij jongeren komen. Dat is de kracht van Youth for Christ en dat vind ik heel mooi.”

Haar hart voor jongeren motiveert Anneke om Youth for Christ financieel te steunen. “Ik heb een goed inkomen en dan is het heel verstandig om een schenking te doen, bijvoorbeeld maandelijks of jaarlijks. En ik schenk periodiek, omdat ik trouw ben aan datgene waarvoor ik heb gekozen. En bovendien is het gewoon gemakkelijk, ik verleng mijn schenking gewoon na vijf jaar en daarmee is alles geregeld.”

Over periodiek schenken aan Youth for Christ

Met een periodieke schenking lever je een duurzame bijdrage aan ons jongerenwerk. Het houdt in dat je minimaal vijf jaar een gift overmaakt aan Youth for Christ. Deze gift is volledig fiscaal aftrekbaar, in tegenstelling tot reguliere giften. Daarmee profiteer je van belastingvoordeel en geef je ons meer zekerheid wat betreft de inkomsten voor ons jongerenwerk. Zo kunnen we steeds meer jongeren bereiken met het evangelie en ze een plek bieden waar ze geliefd zijn.

Je regelt het eenvoudig online op yfc.nl/schenken.

Meer informatie