Zoveel Joeri’s in Nederland

Iemand die je ziet, die echt in je investeert, die een voorbeeldfiguur voor je is: jongeren hebben het hard nodig. Vooral eenzame jongeren, zoals Joeri. Lange tijd vulde hij een leegte op met drank en drugs. Maar nu helpt jongerenwerker Richard hem weer op weg.

 

Op een vrijdagavond fietst jongerenwerker Richard langs het winkelcentrum in Ede. Er hangen een paar jongeren rond. De muziek staat hard, de jointjes gaan rond. Richard stapt af en gaat erbij staan. “Hoe was jullie dag?”, vraagt hij. Er volgt een lang gesprek over onbegrip op school, ruzies thuis en gedoe in de vriendengroep. De muziek wordt zachter gezet. “Kom eens langs in onze Mobiele Ontmoetingsplek!”, zegt Richard als hij weer op zijn fiets stapt.

Eén van hen waagt de stap. Joeri. Hij blijft vaker komen en dankzij de inzet van Richard en de gemeente start er een begeleid wonen traject. De verhouding tussen Joeri en zijn ouders verbetert, er komt meer rust in het gezin. “Laatst vroeg Joeri me zelfs naar de Alphacursus”, vertelt Richard.
Er zijn veel Joeri’s in Nederland. Jongeren die eenzaam zijn, die de leegte opvullen met drank en drugs. Die thuis geen liefdevolle en zorgende omgeving kennen en op school op hun tenen lopen. Zij hebben iemand nodig die hen echte aandacht geeft en hen de onvoorwaardelijke liefde van God laat zien. Een Richard dus.

Richard herkent zichzelf in Joeri. “Iemand die echt in je investeert, een voorbeeldfiguur, dat had ik op die leeftijd heel hard nodig. Nu wil ik dat voor hem zijn.”

Juist in deze zorgelijke tijd zijn jongeren kwetsbaar. Ze zijn onzeker over hun toekomst en dat maakt ze zo nu en dan angstig. Richard en zijn collega’s willen zich ook in 2021 graag inzetten voor hen. Helpt u mee?

Geef een gift