Ik ga HART voor…

........ jonge meiden in Delft

Youth for Christ gaat al 75 jaar hard voor jongeren. Dat doen we met heel ons hart en vanuit Góds hart. Zoals vrijwilliger Merel Lekkerkerk (29): “Ik ga HART voor jonge meiden in Delft die vaak al veel hebben gezien en meegemaakt.”

Chillen, knutselen, bakken, praten: het zijn belangrijke ingrediënten van de wekelijkse meidenactiviteit in Delft. Merel Lekkerkerk is er al acht jaar vrijwilliger. “De meiden die hier komen, zitten in groep 7 en 8. Jonge meiden dus nog, maar toch hebben ze vaak al heel wat gezien en meegemaakt. Ik schik er geregeld van als ik hun verhalen hoor; wat een andere jeugd dan ik heb gehad! Sommige meiden komen uit kwetsbare thuissituaties en zijn vrij veel op straat. Van huis uit worden ze niet altijd voldoende gestimuleerd of gezien.”

“Binnenkort gaan deze meiden naar de middelbare school en maken ze de overstap van kind naar tiener. Een spannende fase! Het is zo belangrijk dat ze in deze periode volwassenen om zich heen hebben die hen steunen en bij wie ze terecht kunnen. Zo iemand wil ik graag voor hen zijn! Ik wil dit stukje van de weg met deze meiden meelopen. Hen positieve aandacht geven en laten weten dat ze waardevol zijn. Zodat ze zich geliefd weten en zekerder van zichzelf aan de middelbare school beginnen. Daar ga ik HART voor.

“De woensdagmiddag is voor deze meiden echt een moment in de week waar ze naar uitkijken. Met de meidenactiviteit bieden we hen een oplaadplek. Hier kunnen ze van zich afpraten, rustig over dingen nadenken, een beetje chillen of juist lekker gek doen. Hier mogen ze helemaal zijn zoals ze zijn.”

“Ik ben als vrijwilliger aangehaakt bij Youth for Christ omdat ik het belangrijk vind om van betekenis te zijn in mijn stad. Het is een manier om handen en voeten te geven aan mijn geloof, mijn licht te laten schijnen in deze wereld. Optrekken met deze meiden past bij mij en bij mijn talenten. Ik hoop dat ik ze daarmee ook iets van Jezus laat zien. We planten zaadjes waar God mee verder kan gaan.”

Ondersteun ons werk
Heeft het verhaal van Merel jou geïnspireerd en wil je ons werk ondersteunen? Heel graag!

Word donateur