Helga Rijnvis is een vast gezicht bij de Youth for Christ sportweken

Jaar in, jaar uit gaat Helga Rijnvis naar de Youth for Christ sportweken in Zwolle. Samen met haar partner zorgt ze voor de koffie, waarmee ze een van de vaste gezichten van de sportweek is. Haar drijfveer? “Het is vooral gewoon heel gezellig.” In dit artikel lees je over de ervaringen van Helga met de sportweken in Zwolle.

Helga vertelt: “Een jaar of acht geleden ging ik voor het eerst samen met mijn kinderen kijken bij de sportweek in Zwolle. Het was zo leuk, dat we sindsdien elk jaar gaan. De gezelligheid sprak ons meteen aan en voor de kinderen was het fijn dat ze er spelletjes konden doen. Als we ’s middags na het kinderprogramma naar huis gingen, kwamen we ’s avonds weer terug voor het 14+ programma. Er was dan volleybal enzo, en we deden overal gezellig aan mee.”

Sportweek met christelijk karakter

“Mijn kinderen zijn nu ouder. Van de drie wonen er twee nog thuis, de jongste is 13. Zij weet echt alles van de activiteiten van Youth for Christ, wanneer er inloop is en wanneer het voor haar leuk is om aanwezig te zijn. Nu kijkt ze heel erg uit naar de sportweek van komende zomer. Er wordt in deze wijk verder niets georganiseerd voor de jeugd. Alleen Youth for Christ is aanwezig en organiseert leuke dingen. Er is inloop in het jongerencentrum, er is een pannakooi-avond en er is een kindermiddag. Het is altijd heel gezellig. Als er ’s avonds activiteiten zijn, ben ik er zelf ook altijd bij.

De sportweek heeft een christelijk karakter, dat weten we. Mijn kinderen waren niet bekend met de Bijbel, maar ze kregen van Youth for Christ altijd een Bijbel tijdens de sportweek. Soms doen ze er wat mee, en soms niet. Ze pikken in elk geval een hoop op van hoe er bij Youth for Christ met het geloof wordt omgegaan. De medewerkers stellen weleens vragen over het geloof, maar ze laten de kinderen er altijd vrij in om te geloven of niet. Ik vind het zelf heel belangrijk dat mijn kinderen respect hebben voor wat een ander gelooft. Je hebt respect naar anderen toe, zo hebben wij onze kinderen opgevoed.”

Iedereen is gelijk, we zijn één team

“Toen we voor het eerst bij de sportweek waren, zagen we dat er niemand was die voor de koffie zorgde. Wij hadden thuis een dubbel apparaat staan dus we dachten: ‘zullen wij koffie gaan verzorgen?’ Nu zijn we er tijdens de sportweek elke middag, en ’s avonds komen we ook weer langs. Met een koekje erbij natuurlijk. We hebben veel aanspraak en krijgen ook veel complimenten. Er is iemand die elk jaar foto’s komt maken en zij roept dan uit: ‘De koffie is er weer! Lekker!We blijven dit elk jaar doen. Ons koffiezetapparaat staat hier nu toch, haha!

We hebben heel leuk contact met het team van Youth for Christ, we kennen elkaar goed, ze komen bij ons zitten en maken een babbeltje. We spelen ook weleens een potje volleybal mee. De sportweek zorgt voor aanspraak en dat is leuk. Het fijne is, dat het hier niet uitmaakt wat je rol is. Iedereen is gelijk, we zijn één team. Ik word door de kinderen ook niet anders behandeld dan de medewerkers van Youth for Christ. Kijk, er zitten weleens doerakjes tussen, maar ik behandel ze allemaal hetzelfde. Youth for Christ is heel dankbaar voor mijn bijdrage en dat laten ze me weten, elk jaar weer.”

Wil jij een kopje koffie sponsoren voor de sportweken in Nederland?

Doe een financiële bijdrage