“Wat wij tijdens de sportweek vertellen, draagt vrucht en leeft voort”

Op een laagdrempelige manier over God vertellen door middel van sport, dat is het primaire doel van de Youth for Christ sportweek die door het hele land plaatsvindt. Een week lang geven onze jongerenwerkers zich in de zomerzon voor de volle honderd procent, om kinderen en jongeren de liefde van God te laten zien.

Al vanaf hun vroege tienerjaren doen Samantha (18), Felicity (17) en Giovanni (19) mee aan de Youth for Christ sportweken in Zwolle. Vooral de gezelligheid spreekt hen aan. “De sfeer is zo goed! Er is altijd wel iemand die een praatje met je wil maken”, vertelt Felicity. “En je kunt altijd terecht bij de leiding als je ergens mee zit”, vult Samantha aan. Giovanni beaamt dat. “Ik praat veel met de leiding over dingen die ik niet met mijn vrienden bespreek. Bijvoorbeeld over hoe het thuis gaat of over m’n vader. Bij Youth for Christ hebben ze een luisterend oor. We bidden ook vaak samen. Ik ben zelf niet gelovig, maar ik vind het wel heel fijn als er voor me wordt gebeden.” Felicity: “Als er voor mij wordt gebeden, voel ik me echt gehoord. Soms bidden er zelfs mensen voor me die mij helemaal niet kennen. Ik krijg helemaal kippenvel als ik daar aan denk!” Samantha: “Wij mogen de jongerenwerkers altijd lastig vallen met onze problemen. Dat ze voor ons bidden is heel fijn, dat maakt echt een verschil in mijn leven.”

POSITIEVE SFEER

Mirthe (20) is teamleider van een van de drie sportweken die jaarlijks in Zwolle wordt gehouden. In de wijk waar zij werkt is er bij veel kinderen en jongeren thuis geen geld om in de zomer op vakantie te gaan. “Onze sportweek is hun vakantie”, vertelt ze. “De meeste kinderen kijken er enorm naar uit en er heerst altijd een hele positieve sfeer op het veld. Wij krijgen tijdens die week echt de kans om te connecten met jongeren en over God te vertellen.”

Wil je dit werk ondersteunen? Klik hier!
VRUCHT DRAGEN

Mirthe spreekt tijdens de sportweek moeders, die vroeger als kind al naar de sportweek kwamen en nu hun kinderen meenemen. “Deze moeders zijn zelf helemaal geen christen, maar ze zijn ontzettend enthousiast over wat we doen. We geven hen een kleuter- of tienerbijbel mee, ook al hebben zij hele andere normen en waarden dan wij. Maar ze zijn zó geïnteresseerd in die Bijbel, en er zo dankbaar voor! Vorig jaar kreeg ik van een van hen als bedankje een sleutelhanger met een Bijbeltekst. Wat wij tijdens de sportweek vertellen, draagt vrucht en leeft voort, dat is echt tof. De sleutelhanger hangt sindsdien aan mijn sleutelbos.”

“Wij zaaien zaadjes en mogen erop vertrouwen dat God de rest doet”
Mirthe
IN VUUR EN VLAM

De sportweek in Zwolle wordt altijd intensief voorbereid en gesteund door lokale kerken. De medewerkers worden getraind en ingezegend. Mirthe: “Bij de voorbereiding staan wij als team in vuur en vlam, en dan denk ik altijd: ‘We gaan iedereen bekeren, let’s go!’ Maar tijdens de sportweek loopt het anders. We sporten lekker, bidden met de hele groep en gaan tijdens gesprekken de diepte in met jongeren. Wij zaaien zaadjes en mogen erop vertrouwen dat God de rest doet. Ik zie Hem aan het werk door de jaren heen. Hij is aanwezig op het sportveld, maar ook in het lange proces daarna. Als wij gewoon lekker onszelf zijn en Gods liefde uitdragen, dan doen we al voldoende.”

Dit verhaal staat in de gebedskalender van juni 2023. Wil je ook bidden voor ons werk en de gebedskalender ontvangen?

Vraag deze hier aan!