“Het jongerencentrum is een plek waar ik thuis mag komen”

“Dankzij gesprekken met Jettie ben ik uit de put geklommen en sta ik nu op eigen benen.”

Naomi (18) kwam tijdens haar middelbare schoolperiode iedere pauze chillen bij Youth for Christ Emmeloord. Inmiddels is ze volwassen en in de tussentijd is er veel gebeurd. We ontmoeten Noami in jongerencentrum Heelal. “Voor mij is Heelal altijd een plek geweest waar ik ‘thuis mag komen’”.

Naomi was 16 toen zij het ouderlijk huis verliet. Een onrustige thuissituatie vol chaos en ruzies zorgden ervoor dat zij deze stap zette. “Op de middelbare school belandde ik uiteindelijk diep in de put. Ik maakte verkeerde keuzes en had continu ruzie thuis. Mijn ouders wisten nooit waar ik was. Nadat een ernstig conflict uit de hand liep heb ik Veilig Thuis gebeld en kon ik gelukkig bij hen terecht. Zes maanden later woonde ik op mezelf.” 

In het jongerencentrum kwam Naomi tot rust. “In die tijd heb ik veel met Jettie (Teamleider en jongerenwerker – red.) over alles gepraat. Zij en de hulpverlening hebben mij er weer bovenop gekregen. Zij motiveerden mij bijvoorbeeld om weer met school aan de slag te gaan. Als ze mij niet het zetje in de rug had gegeven dan weet ik niet of ik in één keer geslaagd zou zijn. Nu heb ik mijn diploma VMBO kader Zorg & Welzijn op zak.” 

Jettie merkte op, dat Naomi na die slechte periode liefde en bevestiging ging zoeken bij jongens. Zij hield haar een spiegel voor. “Het raakt mij, dat meiden een soort gat in hun hart hebben, waar zij aandacht van jongens in willen stoppen, maar dat het daarmee nooit gevuld raakt. Ik wil zo’n meisje zó graag vertellen, dat ze waardevol is en dat God waanzinnig veel van haar houdt en dat alleen Hij haar hart kan vullen”. Langzaamaan bouwde Naomi aan haar eigenwaarde. Wat jongens van haar vinden werd minder belangrijk. “De gesprekken met Jettie zijn super waardevol voor mij, omdat zij een grote rol hebben gespeeld.” Dankzij de vele gesprekken met Jettie lukte het mij om uit de put te klimmen. Ik sta weer stevig op mijn benen.” 

Wilt u ons jongerenwerk ondersteunen?