Mediawijs Opvoeden: gratis magazine over media-opvoeding

Is TikTok echt zo gevaarlijk? Waarom zijn influencers zo populair en challenges zo aantrekkelijk? Hoe ziet de seksuele ontdekkingstocht via de smartphone van je kind er uit? Waarom is urenlang gamen goed voor je kind en hoe ga je om die die eeuwige discussie over schermtijd? Het komt allemaal aan bod in het magazine Mediawijs Opvoeden.

Bij Youth for Christ zien we dat ouders en andere opvoeders ermee worstelen dat hun kinderen een groot deel van hun tijd doorbrengen in de online wereld. Mediacoach Leenard Kanselaar was jarenlang verbonden aan Youth for Christ. Hij wil bijdragen aan meer verbinding en begrip tussen ouders en hun kinderen, en zo helpen de kloof die er is te overbruggen. “Kinderen en tieners zijn standaard online en wifi is zo’n beetje hun eerste levensbehoefte. Met één swipe betreden ze het wereldwijde web en het grootste deel van hun vrije tijd brengen ze door in games, op YouTube of op social platformen.”

Dat opvoeders hiermee worstelen vindt Leenard niet zo gek, “want wij zijn de eerste generatie ouders en opvoeders die te maken heeft met deze vorm van (media)opvoeding.” Hij merkt dat ouders vooral negatief tegenover al dat ‘schermen’ staan, en snel een oordeel hebben.

“Door negatief te zijn, creëer je afstand. Door nieuwsgierig te zijn en mee te doen, creëer je verbinding.”
Leenard Kanselaar - Mediacoach

Leenard wil er als mediacoach aan bijdragen dat ouders die beweging van oordeel naar interesse maken. Zijn advies is daarom samen met een heleboel inspirerende artikelen, ervaringen van ouders én kinderen, antwoord op al je vragen over de nieuwste online trends en inzicht in Generatie Z – de jongeren van nu – te vinden in Mediawijs Opvoeden, hét magazine dat opvoeders inzicht geeft in de online leefwereld van kinderen en tieners, en hen handvatten aanreikt om hun kinderen wijs te laten opgroeien met internet, social media en gamen.

Nieuwsgierig geworden? Mediawijs Opvoeden kun je hier gratis aanvragen.