Maatjesproject Zoals Jij

Het maatjesproject Zoals JIJ is januari 2019 gestart en is een initiatief van Youth for Christ Utrecht. Vanuit het lokale werk onder Utrechtse tienermeiden kwam de behoefte om deze meiden te koppelen aan vrouwen. Hieruit is een netwerk ontstaan van tienermeiden die één op één contact hebben met krachtige en inspirerende rolmodellen. 

Het is eind 2019 wanneer Caroline (26), project coördinator van Zoals JIJ en Rochelle (18) elkaar ontmoeten tijdens een bijeenkomst bij de woongroep waar Rochelle op dat moment verblijft.

Er verstrijken enkele maanden, maar dan kiest Rochelle voor Caroline als haar maatje. Rochelle vertelt hierover: “Ik vond het fijn dat ik zelf mijn eigen maatje kon uitkiezen. Ik had Caroline natuurlijk al ontmoet en herkende haar vrolijke hoofd. Na het lezen van haar verhaal leek ik met haar de beste klik te hebben. Ik dacht door de vele kattenfoto’s op de website dat ze echt een kattenvrouwtje zou zijn, maar ze houdt veel meer van planten dus noem ik haar plantenvrouwtje.

”Sinds januari 2020 zijn Caroline en Rochelle maatjes. Rochelle vertelt hierover: “We kletsen over leuke dingen, maar ook over school en over thuis. We hebben veel contact via Whatsapp en we spreken meestal één keer in de twee weken af om iets leuks te doen. Dan maken we samen taarten, gaan naar de bioscoop of picknicken met McDonalds in het park.” Rochelle vervolgt: “Als ik niet lekker in mijn vel zit kan ik bij haar mijn ei kwijt. Ze geeft mij tips, steunt mij en probeert mij te helpen. Ik vind het fijn dat ik met haar over alles kan praten en dat ze geen vooroordelen heeft. Wanneer ik met Caroline afspreek ben ik even met mijn hoofd uit de zorgen en uit de vervelende situatie.”

Caroline vertelt hierover: “Het is fijn om als maatje onpartijdig te kunnen zijn en er op die manier gewoon voor iemand te kunnen zijn. Er is in het afgelopen jaar echt een band gegroeid met Rochelle. In het begin was het eerst aftasten, maar nu zijn we juist heel close en kunnen we alles delen.”

“Het afgelopen jaar waren er mooie momenten, maar ook momenten dat het minder goed ging. Als maatje probeer ik er altijd op een manier voor Rochelle te zijn, ook al is het door simpel een kaartje te sturen.” Rochelle beaamt dit: “Toen mijn moeder ernstig ziek werd was Caroline de enige die mijn adres wist en dus een kaartje kon sturen. Dat was voor mij echt bijzonder.”

“Het is fijn om als maatje onpartijdig te kunnen zijn en er op die manier gewoon voor iemand te kunnen zijn."

Caroline vertelt hierover: “Het is fijn om als maatje onpartijdig te kunnen zijn en er op die manier gewoon voor iemand te kunnen zijn. Er is in het afgelopen jaar echt een band gegroeid met Rochelle. In het begin was het eerst aftasten, maar nu zijn we juist heel close en kunnen we alles delen.”

“Het afgelopen jaar waren er mooie momenten, maar ook momenten dat het minder goed ging. Als maatje probeer ik er altijd op een manier voor Rochelle te zijn, ook al is het door simpel een kaartje te sturen.” Rochelle beaamt dit: “Toen mijn moeder ernstig ziek werd was Caroline de enige die mijn adres wist en dus een kaartje kon sturen. Dat was voor mij echt bijzonder.”

Klik hier en ontvang gebedskalender voortaan gratis thuis