Joseph steunt Youth for Christ door middel van periodiek schenken

“Youth for Christ laat jongeren zien hoe je christen kunt zijn en dat vind ik prachtig.” 

“Door mijn financiële steun voel ik me echt onderdeel van Youth for Christ”, vertelt Joseph Follender (75). “Youth for Christ is in staat om jongeren aan te spreken en ze te laten weten hoe mooi de christelijke boodschap is. Ik vind het fijn dat jongeren op die manier op het spoor van de blijde boodschap worden gezet.”

Warm hart
Joseph draagt het werk van Youth for Christ al jarenlang een warm hart toe. Hij woont in Arnhem en is een trouw bezoeker van de katholieke vieringen in zijn stad. “Ik heb drie dochters”, vertelt Joseph. “Mijn vrouw en ik hebben onze dochters katholiek opgevoed, maar ik heb gezien hoe moeilijk het voor een kerk is om jongeren vast te houden. Ze zijn afgehaakt van de kerk, maar ze zijn wel gelovig gebleven. Een van onze dochters zei laatst: ‘Jullie hebben ons voorgedaan hoe je christen kunt zijn.’ Youth for Christ doet dat ook bij jongeren en dat vind ik prachtig.”

Zelf nadenken en kiezen
“Vroeger was het veel eenvoudiger dan nu”, vertelt hij verder. “Je hoorde bij een bepaalde zuil of organisatie en hoefde er niet over na te denken welke kant je op wilde. Tegenwoordig moet iedere jongere zelf nadenken en de keuze maken: welke kant ga ik op in mijn leven? Wat is het juiste levenspad?” In zijn werk als advocaat en rechter is hij veel kinderen tegengekomen die nauwelijks ruggensteun hebben gekregen: hen is thuis geen normbesef en gewetensontwikkeling bijgebracht. “Ik begrijp dat kinderen daardoor de verkeerde kant op kunnen gaan. Het is prachtig dat Youth for Christ dit soort kinderen en jongeren helpt.”

Youth for Christ is onmisbaar
Al meer dan tien jaar steunt Joseph het werk van Youth for Christ, door middel van periodiek schenken. “Ik heb me financieel verbonden aan Youth for Christ en doe dat met steeds meer plezier. Het heeft fiscale voordelen als je periodiek schenkt, en bovendien hoef ik niet telkens zelf actief een gift over te maken; het gaat vanzelf. Dat is erg gemakkelijk. Door mijn financiële steun help ik indirect het gedachtegoed van Youth for Christ voort te laten bestaan, zowel in Nederland als internationaal. De beweging van Youth for Christ is onmisbaar. Dat ervaar ik echt zo.”

Toevluchtsoord
In Arnhem heeft Joseph bij een bezoek aan Youth for Christ gezien dat jongeren zich er thuis voelen en er een luisterend oor vinden. “Youth for Christ is een toevluchtsoord voor jongeren. En weet je, als ze maar een bezigheid hebben en zich gewaardeerd voelen, dan komt het vanzelf goed.”

Wil je Youth for Christ financieel steunen door periodiek schenken?

Lees hier meer