Jongerenwerker Jan: “Ik heb hart voor jongeren én Jezus” 

Youth for Christ gaat voor jongeren! Onze jongerenwerkers stellen zich voor…  Dit keer: Jan 

Jongerenwerker Jan Put (26) zoekt jongeren op in Arnhemse straten. “Veel jongeren hebben een moeilijke thuissituatie. Ik wil met hen in gesprek gaan, het evangelie met ze delen en voor ze bidden.”

“Jongeren in deze tijd hebben het niet makkelijk. In Arnhem kom je buiten op straat veel jongeren tegen die worstelen. Sommigen van hen dealen of gebruiken drugs. Zeker in deze tijd hebben steeds meer tieners te maken met eenzaamheid. Juist voor hen wil ik er zijn. Ik heb hart voor jongeren en ben gepassioneerd om Jezus met hen te delen.

Ik werk nu ruim een jaar als jongerenwerker bij Youth for Christ, sinds 2020, en zit hier enorm op mijn plek. Youth for Christ gaat voor jongeren én voor Jezus, net als ik. Ik draai twee avondactiviteiten voor jongeren van 12 tot 20 en op woensdagmiddag sta ik met een bus op het schoolplein. Daar doe ik activiteiten met kinderen van rond de 10 jaar. Mooi om vanaf die leeftijd al een relatie met ze op te bouwen!

Begin dit jaar ben ik daarnaast gestart met het project ‘Jezus in Arnhem’. Twee middagen in de week deel ik het evangelie, op straat of in persoonlijk contact. Dit doe ik bijvoorbeeld door samen uit de Bijbel te lezen met jongeren die daarin geïnteresseerd zijn. Maar ik zoek jongeren ook buiten op, ga het gesprek aan en bid voor hen.

Zelf laat ik door wat ik zeg en doe, zien dat ik Jezus volg. Ik probeer jongeren altijd te triggeren. Als ze een opmerking maken die een link heeft met het geloof, ga ik daarop in. Of ik vraag ze er gewoon rechtstreeks naar. ‘Geloof jij eigenlijk nog ergens in?’ is geen moeilijkere vraag om te stellen dan ‘Hoe gaat het eigenlijk met je?’ Jongeren reageren er vaak heel gewoon op. Natuurlijk, sommigen geloven niks en willen er ook niet over praten. Maar er zijn méér jongeren die juist op zoek zijn naar zingeving en openstaan voor het evangelie. Dat is geweldig! Soms blijven ze maar vragen stellen en ben je zo een uur verder.

We gaan dit jaar (2021) ook starten met een Youth Alpha in Arnhem. Het is mijn grote verlangen dat jongeren Jezus leren kennen en daardoor hoop, rust, vrijheid en blijdschap gaan ervaren in hun leven. Maar bovenal dat ze hun identiteit in Jezus (terug)vinden!”

Meer jongeren bereiken met het evangelie
In Arnhem en alle andere Youth for Christ locaties in Nederland wordt de hand uitgereikt naar jongeren, om naast hen te staan én hen bekend te maken met Jezus. Helpt u ons om meer jongeren te bereiken?

Word donateur