“Ik hoop dat jongeren liefde gaan doorgeven” 

Youth for Christ gaat voor jongeren! Onze jongerenwerkers stellen zich voor…  Dit keer: Carolien 

Carolien van Maanen zet elke dag weer haar hart open voor jongeren in Deventer. De 25-jarige jongerenwerker wil dit jaar (2021) verder bouwen aan het relationeel jongerenwerk.

“Ik werk graag vanuit mijn hart, want daar zit mijn passie. Bij Youth for Christ kan dat volop. In het jongerenwerk draait alles om het hart, om relatie. Hier werken we met elkaar vanuit onze liefde voor jongeren, gevoed vanuit de Bron. In dat relationele werken kom ik het beste tot mijn recht. En het is ook dé manier om jongeren echt te bereiken. Pas als er een relatie is, kunnen jongeren je vertrouwen.

Voor dit jaar hoop ik met ons jongerenwerk nog meer relaties te verdiepen. Meestal ontmoet ik jongeren eerst in een groep, een laagdrempelige manier om verbinding te maken. Maar vervolgens is de relatie ‘key’. Voor die verdieping is het belangrijk in gesprek te raken. Nu in mijn meidengroep geef ik dat vorm door in kleine groepjes met elkaar door te praten over een thema. Soms spreek ik individueel met meiden af; bijvoorbeeld wandelend met een kop chocolademelk door de binnenstad. Als het na de coronacrisis weer kan, nodig ik ze ook graag uit om bij mij thuis te komen eten.

Ik wil jongeren Jezus laten zien in mijn ‘zijn’. Gewoon door mijn enthousiasme en mijn oprechte aandacht voor de ander. Het is bijzonder hoe creatief en vindingrijk God ons allemaal heeft gemaakt en hoe we daar gebruik van kunnen maken. Hij wil ons laten shinen. Mij, door dit werk te doen. Maar ook de jongeren. Waardevol dat ik hen mag helpen hun eigen ‘ik’ te ontdekken. Hen mee te geven dat ze uniek en geliefd zijn.

Dan denk ik bijvoorbeeld aan de meiden in de meidengroepen. Ze zijn dit schooljaar begonnen op de middelbare school en er komt megaveel op hen af. Het reguleren van emoties vinden ze erg lastig; daar hebben we regelmatig uitdagingen mee. We leren hen te luisteren naar hun emoties en hier op een verstandige en rustige manier op te reageren richting de buitenwereld. Door hier nu in te investeren, hoop ik dat deze meiden ook in hun verdere leven naar hun gevoel blijven luisteren. Zodat ze zichzelf kunnen zijn en van daaruit bergen kunnen verzetten in de toekomst.

Ik hoop dat jongeren de liefde en aandacht die ze hier in het jongerencentrum ontvangen, niet zullen vergeten. En dat ze die ook in hun eigen leven willen doorgeven.”

Helpt u ons om relatie te bouwen met jongeren?
Misschien lukt het uzelf niet om zo actief in het leven van jongeren te investeren, maar via een donateurschap bij Youth for Christ bereikt uw gift hen wel! Wilt u ons werk ondersteunen?

Word donateur