Jongens hebben God als vaderfiguur nodig in deze ingewikkelde tijd

Ik, Bram Rebergen (directeur Youth for Christ), weet nog goed dat ik een tiener was. Toentertijd vond ik dat al ingewikkeld, maar denk je eens in wat er allemaal op je af komt als je nú een tienerjongen zou zijn! Jongens in de tienerleeftijd zijn volop in ontwikkeling en willen zich bewijzen. De hormonen gieren door hun lijf, ze zijn beïnvloedbaar en ze zoeken gemakkelijk de confrontatie met andere jongens. Soms ontbreekt er een vaderfiguur, wat ervoor zorgt dat jongens een belangrijk rolmodel in hun leven missen. Daardoor zijn ze sneller geneigd om verkeerde keuzes te maken.

Juist dáárom willen we ons meer gaan focussen op jongens. Het is een kwetsbare en belangrijke doelgroep die wat betreft aandacht en sturing soms onderdoet voor meiden. Youth for Christ biedt jongens een plek om te chillen. We spelen een potje voetbal met ze op het plein of buigen ons samen over dat vervelende huiswerk of die lastige sollicitatiebrief. We voeren gesprekken met ze over het leven, betrekken ze bij de Youth Alpha en steken ze een hart onder de riem als ze even niet zo lekker in hun vel zitten. Kortom: jongens kunnen terecht bij Youth for Christ. We bieden deze jongens een gevoel van veiligheid en vertellen ze dat Jezus hun rolmodel is en dat God hun vaderfiguur mag zijn!

Om te laten zien wat we bereiken met ons werk voor jongens vertel ik graag over mijn collega Douwe. Hij begeleidt een aantal Roma-jongens in de Waterwijk in Lelystad. Deze jongens, in de leeftijd van 12 tot 16 jaar, doen mee met de Youth Alpha en komen op die manier in aanraking met de onvoorwaardelijke liefde van Jezus. Douwe heeft mij verteld dat de Waterwijk in Lelystad erg negatief bekend staat. Er is veel eenzaamheid, criminaliteit en armoede. “Ik voel me enorm beschermd door God”, vertelde Douwe.

“Ik ben ervan overtuigd dat God oog heeft voor deze wijk. Onder andere door de Bijbelstudie die ik doe met jongens uit de Roma gemeenschap, zie ik een hoop mooie dingen gebeuren. Een aantal jongens is tot geloof gekomen. Er zijn overal lichtpuntjes!”
Douwe, jongerenwerker Youth for Christ Lelystad

Met jouw gift kunnen wij ons werk voor jongens voortzetten en uitbreiden. Voor € 30,- ondersteun je een jongerenwerker als Douwe. Jouw gift voor onze missionaire activiteiten is hard nodig aangezien we hiervoor geen gemeentelijke subsidie ontvangen. Maak jij het mogelijk? Doneer vandaag nog via deze tikkielink, of doneer via de site via onderstaande button.

Heel hartelijk dank voor jouw steun! 

Geef voor jongenswerk in heel Nederland