In de keuken de kneepjes van het leven leren

Rick: “Mijn droom: een leerbedrijf hebben waar jongeren elke dag komen om te werken en te leren, waar Jezus centraal staat en iedereen tot bloei komt”.

Je talenten ontwikkelen, Nederlands leren, fouten (mogen) maken en trots op jezelf zijn. Dat kan bij De Buurjongens een Lelystad, een cateringbedrijf dat pizzafeesten verzorgt, gerund door jongeren van Youth for Christ. Een mooie en bijzondere manier om het jongerenwerk vorm te geven.

Jongerenwerker Rick: “Mijn droom? Een leerbedrijf hebben waar jongeren elke dag komen om te werken en te leren, waar Jezus centraal staat en waar iedereen tot bloei komt.”

Het initiatief ontstond in 2019. Rick werkte in Lelystad met name onder vluchtelingjongeren uit Eritea. Hij wilde een cateringbedrijf opzetten waar jongeren kunnen leren in de praktijk. “De jongeren die bij De Buurjongens werken, kennen wij van de straat. Deze jongens wonen allemaal alleen in Nederland. Hun familie woont nog in Eritrea of in andere landen. In het leerbedrijf kunnen zij hun talenten ontwikkelen en de Nederlandse taal oefenen. Door te werken leren zij onder andere dat ze trots op zichzelf kunnen en mogen zijn. Ook leren zij bijvoorbeeld, dat ze gedoucht op hun werk horen te verschijnen en op tijd aanwezig moeten zijn. Ik wil de jongens bepaalde normen en waarden meegeven, zodat ze weten dat het draait om liefde. Roddelen is bijvoorbeeld niet liefdevol en dat is dan ook iets waar ik wat van zeg als ik merk, dat dat gebeurt.”

Rick ziet de jongens groeien. “Ik vind het ontzettend tof om te zien, dat de jongens zo opbloeien van alle complimenten die zij krijgen van onze klanten.”

In coronatijd kwamen de cateringactiviteiten stil te liggen. Toch zat Rick niet stil. Hij bouwde zelf een pizza-oven en specialiseerde zich in het bakken van pizza’s. En in het afgelopen jaar hebben De Buurjongens het vak van pizzaiolo (pizzabakker) zich helemaal eigen gemaakt. Op deze manier professionaliseren De Buurjongens zich steeds verder.

Wilt u De Buurjongens inhuren? Dat kan! Ze zijn beschikbaar voor feesten, bruiloften, festivals en ga zo maar door. Met de winst die ze maken, wordt de begeleiding van de jongeren betaald. Neem contact met ze op via onderstaande button.

Website 'de Buurjongens'