Ilijana komt al tien jaar bij Youth for Christ 

“Anke steunt me door dik en dun” 

Iljana (20) komt al sinds 2010 bij het jongerencentrum van Youth for Christ in Delft. Eerst als pubermeisje vooral voor de ‘entertainment’. Maar inmiddels als jongvolwassene ook voor gesprekken over zingeving en geloof. Ze heeft een hechte band opgebouwd met jongerenwerker Anke. Ilijana vertelt…

“Als er iets is, ga ik altijd gelijk naar Anke”, vertelt Ilijana. “Ik ken haar al vanaf groep 8, toen ze mij hielp met mijn Cito-toets. Sindsdien steunt ze me door dik en dun. Ze heeft alles van me meegemaakt, van de positieve tot de meest negatieve momenten. Ik bespreek mijn problemen soms liever met Anke dan met mijn ouders. Zij begrijpt mij, bij haar is niets taboe. Ik weet gewoon zeker dat Anke mij nooit zal veroordelen.”

Ilijana ontmoette Anke in het jongerencentrum van Youth for Christ in Delft. “Ik kwam daar voor het eerst toen ik tien was. Via- via. En ik ben nooit meer weggegaan. Bij het jongerencentrum voel ik me veilig en vertrouwd. In het begin kwam ik er vooral voor de ontspanning. En de jongerenwerkers hielpen me met mijn huiswerk. Inmiddels hebben we veel gesprekken over zingeving en het geloof. Anke is daar zelf erg vol van. Ze bidt altijd voor mij en dat waardeer ik enorm.”

Inmiddels studeert Ilijana hbo-rechten in Rotterdam en werkt ze bij een incassobureau. Maar nog altijd is Anke als een grote zus voor haar. “In tien jaar tijd heb ik een hechte band met haar opgebouwd. Ik zou echt niet zonder Anke kunnen. Ze steunt mij in mijn droom om advocaat te worden. En ze is er als ik haar nodig heb. Tijdens lichtjesavond hebben we samen een kaarsje gebrand in de kerk. Ik zat in een rotperiode, maar het hielp om daar samen te zijn en te bidden. Ik voelde mij daarna erg opgelucht. Het klinkt misschien gek, maar praten met God maakt mij vrij.”

Het resultaat van ‘er zijn’
Het verhaal van Ilijana is slechts een van de vele verhalen binnen Youth for Christ Nederland over tienerjongens- en meiden die hun weg weten te vinden naar een jongerencentrum, daar relatie opbouwen met de jongerenwerkers en horen over God die van hen houdt. Zoals je hebt gelezen is dit een levens veranderende relatie.

Dit werk kunnen wij (blijven) doen door uw steun! Wilt u bijdragen aan ons werk?

Word donateur