Ik vertel je graag meer over mijn werk

Jongerenwerker Eisse gaat Hart voor jongeren

Eisse is jongerenwerker in Zwolle. Hij gaat Hart voor jongeren in de wijk Dieze. “Toen ik jongerenwerker werd ben ik heel bewust in de wijk gaan wonen waar ik werk, omdat ik mijn leven echt met deze jongeren wil delen.

Eisse vertelt: “Veel jongeren hier in de wijk Dieze kennen het woord Jezus alleen als scheldwoord. Ik wil hen bekendmaken met wie Jezus is. Veel jongeren staan open voor die boodschap, zolang je maar eerlijk bent en het simpel houdt. Ik wil hen natuurlijk niets opleggen, maar wel op een laagdrempelige manier uitnodigen. ‘Je kunt altijd bidden’, zeg ik vaak. ‘Vraag maar gewoon aan God of Hij zich wil laten zien.’ Als ik later boven bij Jezus ben, hoop ik dat de jongeren daar ook zijn. Dat is mijn ultieme verlangen. Als ik mijn ogen sluit, kan ik me dat bijna voorstellen.

Vertellen over Jezus staat nooit los van het relationele werk met jongeren. Samen optrekken en evangeliseren: die twee dingen gaan hand in hand. Of het nu is in de pannakooi, in de huiskamer van Youth for Christ, op straat of bij mij thuis; ik wil er voor jongeren zijn en naast hen staan. Heel bewust ben ik gaan wonen in de wijk waar ik werk, zodat ik de jongeren ook tegenkom in de supermarkt of op straat. Ook op die momenten wil ik toegankelijk zijn. Ik zie deze jongeren niet als werk; ik wil echt mijn leven met hen delen.

Sommige jongeren ken ik al meer dan tien jaar. Ze kwamen hier binnen als jonge tieners en zijn nu jongvolwassen. Mooi hoe we zo’n belangrijk deel van hun leven met hen meelopen. In al die jaren bouw je natuurlijk echt een band op. Eén van de tieners van toen is nu een jonge moeder. Ze gelooft nu in God maar is daar tegelijk nog zoekende in. Af en toe komt ze met haar kinderen bij ons thuis. Een andere jongere leek volledig voorgesorteerd om het verkeerde pad op te gaan. We hebben jarenlang veel in hem geïnvesteerd en nu woont hij met zijn vriendin in een leuk huis en heeft hij zijn leven op de rit. Dat is zo gaaf om te zien. Bij Youth for Christ werken we vanuit God als onze Bron. Ik vind het heel belangrijk steeds weer naar die basis terug te keren. Daarom heb ik vorig jaar met een paar collega’s het initiatief genomen een aantal keer per jaar te bidden voor jongeren. Gebed heeft zoveel kracht!”

Lees meer over werken bij Youth for Christ