“Ik gun jongeren de zekerheid dat God er voor hen is”

Jaco nam Youth for Christ op in zijn testament

Jaco van der Wal (68) heeft goede herinneringen aan Youth for Christ. En vindt het belangrijk dat jongeren ook vandaag én morgen bereikt worden met de boodschap van God’s liefde. Daarom staat Youth for Christ in zijn testament.  “Ik vind het een rustige gedachte dat mijn geld straks terechtkomt waar ik het wil.” 

De koffiebar in Delft, een zomerkamp in Giethoorn, de zomerkoffiebar in een grote tent in Vlaardingen: Jaco heeft mooie herinneren aan Youth for Christ eind jaren ‘60. “In een tijd waarin kerken bezig waren met proeven op de nieuwe berijming, sprak de lossere, enthousiaste en levendige beleving van het geloof bij Youth for Christ mij als zestienjarige erg aan. Ik ben jaren betrokken geweest en op een gegeven moment zelf ook gaan evangeliseren. Zo toerde ik met een bandje in een oud Youth for Christ-volkswagenbusje rond om in koffiebars te evangeliseren.”

Goed geregeld

Jaco is het werk van Youth for Christ altijd blijven steunen. “Het karakter van Youth for Christ is veranderd; het is nu minder gericht op evangelisatie. Maar de basis van een laagdrempelige plek waar jongeren op elk moment kunnen binnenlopen en van God kunnen horen, daar heb ik altijd een goed gevoel bij gehouden.” Het was reden voor Jaco om Youth for Christ op te nemen in zijn testament. Al was de directe aanleiding daarvoor minder vrolijk. “Zes jaar geleden werd ik erg ziek. Slokdarmkanker. Er was een reële kans dat ik het niet zou overleven en dat bepaalde mij erg bij hoe ik dingen wilde achterlaten. Als je je nalatenschap goed geregeld wilt hebben en anderen daar niet mee op wilt zadelen, moet je dat toch zelf op tijd aanpakken.”

Onveranderlijke basis

Gelukkig werd Jaco beter. “Maar ik vind het nog steeds een rustige gedachte dat mijn geld straks terechtkomt waar ik het wil.” Deels bij Youth for Christ, dus. Want Jaco vindt het belangrijk dat er vandaag en in de toekomst wordt omgekeken naar jongeren. “Zelf heb ik geen kinderen, maar ik zie wel de moeilijkheden en ontsporingen van deze tijd. Wat is het dan waardevol dat Youth for Christ vanuit een christelijk gedachtegoed met jongeren optrekt. Het geloof is in mijn hele leven zo’n onveranderlijke basis geweest. De zekerheid dat God er voor je is, die gun ik anderen ook. Ik hoop dat met mijn nalatenschap meer jongeren God’s liefde mogen ontdekken.”

Wilt u ook dat de volgende generatie de liefde van Jezus leert kennen? U kunt Youth for Christ opnemen in uw testament. Vraag de brochure aan of neem contact op voor meer informatie.

Meer informatie