Jongerenwerker Henry: “Ik ben geen super-evangelist”

Met zijn twintig jaar ervaring is Henry een doorgewinterde jongerenwerker. Ook in Dordrecht staat hij in weer en wind klaar voor zijn jongeren. Henry: “We gaan meerdere avonden per week Dordrecht in met onze jongerenbus. Twee avonden staan we op een vaste locatie om zo een stabiele factor te zijnen relaties te bouwen met de jongeren. Daarnaast haken we aan bij bestaande initiatieven en activiteiten in de buurt zoals straatfeesten en kermissen.”

Ik ga voor de relatie en niet voor resultaat

Impact maken in levens van jongeren, dat is waar Henry iedere dag weer nieuwe energie van krijgt. Naast jongerenwerk wil hij ook graag kerken helpen om (weer) in contact te komen met jongeren die ze uit het oog verloren zijn. Henry zegt hierover: “Ik geloof dat jongeren nog steeds openstaan voor zingeving en geloof. Ik ben geen super-evangelist, maar wil impact maken door mijn leven met ze te delen. In de praktijk betekent dit dat ik soms iets meer over Ajax praat, soms iets meer over Jezus. Bij mij zit dat in één pakket, ik ga voor de relatie en niet voor resultaat. Het resultaat laat ik graag over aan de Geest.

“Jongerenwerker Henry wil zijn leven delen met jongeren; ‘soms iets meer Ajax, soms iets meer Jezus'”

God heeft jongeren naar Zijn beeld geschapen en een onschatbare waarde in hen gelegd. Vaak zien of erkennen ze die waarde zelf niet. Ik wil jongeren voortdurend blijven benaderen vanuit Gods liefde en hen voorhouden hoe waardevol ze zijn. Voor mij is het net zo belangrijk dat ze hun school afmaken en een baan krijgen. Hierdoor belanden ze bijvoorbeeld niet in de criminaliteit en komen ze dichterbij hoe God hen bedoeld heeft.”

Henry vervolgt: “Maar om meer jongeren te bereiken, zullen we ze moeten blijven opzoeken. Om dit te realiseren heb ik gezocht naar samenwerking met een lokale kerk om te kijken of we gezamenlijk een pioniersplek kunnen starten. Met als doel een vaste plek te creëren waar vandaan we jongerenwerk kunnen doen. Ik verlang naar groei zodat we op nog meer plekken in Dordrecht actief kunnen worden en nog meer jongeren kunnen bereiken en een positieve impact kunnen maken in hun levens. Ik weet wat het geloof mij heeft gebracht en dat gun ik de jongeren van Dordrecht ook. Rust, zekerheid en verlost zijn van prestatiedrang. Leven in de wetenschap dat God er altijd voor je is en je nooit zal laten vallen. Hoe beroerd het er ook aan toe gaat in je leven.”

Ook met Youth for Christ Magazine ontvangen? Vraag deze gratis aan via https://yfc.nl/magazine/.