Geeft u kwetsbare jongeren een plek waar ze zichzelf kunnen zijn?

Dat de weg naar volwassenheid hobbels kent, is iets van alle tijden. Maar voor de jongeren van vandaag is het meer dan ooit een ‘bumpy road’. Wat komt er veel op hen af! Steeds meer tieners voelen zich eenzaam, worstelen met vragen of lopen vast door problemen op school of thuis. Ondertussen liggen verleidingen als drugs en alcohol op de loer, waardoor een ‘verkeerde’ afslag zo is genomen.

Youth for Christ is er voor jongeren in deze belangrijke en kwetsbare jaren. Vanuit ons relationele jongerenwerk lopen wij met hen mee op de hobbelige weg. Vanuit onze huiskamers en inloopcentra bieden wij een alternatief voor de verleidingen en risico’s van de straat. Wij zijn de veilige haven waar ze altijd welkom zijn, met alles wat er speelt.

Zo ook in Harlingen. Met onder andere een open huiskamer, de Rock Solid club en het Youth Café, staat een klein team al meer dan twintig jaar klaar voor jongeren die een plek zoeken waar ze gezien worden. Ook in dit meest noordelijke puntje van ons vasteland voelen steeds meer jongeren zich eenzaam en neemt het aantal jongeren op straat toe, vertelt vrijwilliger Hilde in de gebedskalender die voor u ligt. Steeds meer tieners beginnen er al jong aan drugs, de dealer staat ’s middags bij het schoolhek…

Jongeren zijn graag in de Harlingse huiskamer van Youth for Christ, ze kunnen er zichzelf zijn. Helaas is de inloop niet elke dag open en zijn verschillende activiteiten de laatste jaren stopgezet. Het team, dat volledig bestaat uit vrijwilligers, loopt namelijk tegen de grenzen van hun kunnen aan. “We kunnen jongeren niet de aandacht geven die ze verdienen. Soms moeten we jongeren laten zitten, terwijl er juist meer jongeren zijn die een veilige plek nodig hebben”, vertelde Hilde me.

Met ondersteuning vanuit het hoofdkantoor schreef het team een plan om nog dit jaar door te groeien naar een volwaardige Youth for Christ-locatie. Een betaalde coördinerende jongerenwerker is nodig om vrijwilligers te ondersteunen en invulling te geven aan nieuwe activiteiten. Harlingen wil groeien van drie naar twaalf vrijwilligers en daardoor vier keer zoveel jongeren bereiken!

Niet alleen in Harlingen, maar op meer plekken in het land willen we ons werk uitbreiden. Want nog zoveel meer jongeren verdienen een plek waar ze welkom zijn en over Jezus horen! Uw gebed én uw gift zijn onmisbaar om dit mogelijk te maken. Ik hoop van harte dat u ons werk wilt steunen.

Dank u wel,

Bram Rebergen
Directeur Youth for Christ Nederland

Wij willen op meer plekken jongeren bereiken met Gods liefde. Helpt u mee?
Ondersteun ons werk met uw gebed en een gift. Alvast hartelijk dank!

Ondersteun ons werk