Enthousiaste reacties op christelijk kaartspel LEF!

‘Hoe kan ik een écht gesprek voeren met mijn tieners?’, vragen veel ouders en jeugdleiders zich af.

Dat is een goede vraag! Het gezinsleven is dynamisch, snel en er kan op één dag al zoveel gebeuren dat er geen tijd en ruimte is om alles te bespreken en volledig op de hoogte te blijven van wat er gebeurt in het leven van jouw tiener.

Daarbij komt nog dat de leefwereld van jongeren en de trends die onder leeftijdsgenoten spelen continu verandert en ontwikkelt.

Hoe kan je ruimte maken om doorlopend op de hoogte te blijven van de gebeurtenissen in het leven van je tiener? En hoe kan je belangrijke onderwerpen met elkaar bespreken zonder dat het meteen zwaar aanvoelt?

Dit vroegen wij ons als Youth for Christ ook af, en wij kwamen met een idee voor een christelijk kaartspel!

Jongerenwerkers staan continu dicht bij jongeren

Vanuit ruim 25 locaties is Youth for Christ in Nederland actief met missionair jongerenwerk. Hier ontmoeten wij jongeren op straat, op school, in onze locaties en online. Daarnaast ontwikkelen wij sinds 1995 programma’s voor jeugdgroepen in kerken.

Onze collega’s spreken dagelijks jongeren en jeugdleiders over de dingen waar zij tegenaanlopen. Daarom weten zij goed wat er onder jongeren speelt. Het is met deze jarenlange praktijkervaring dat Youth for Christ zich een expert durft te noemen op gebied van jongerenwerk.

Deze ervaring verwerkten wij met veel passie en enthousiasme in christelijk kaartspel LEF!.

Over kaartspel LEF!

Jongerenwerkers van Youth for Christ hebben 46 thema’s op een rijtje gezet waar jongeren zich doorgaans mee bezig houden, met bij elk thema drie vragen en een gekke opdracht. Dit speelt direct in op de eerder gestelde vraag: ‘Hoe kan ik een écht gesprek voeren met mijn tieners?’.

Sinds de lancering (mei 2023) hebben vele ouders het spel besteld en gespeeld en krijgen we prachtige reacties terug, waaronder de reacties hieronder.

Reactie van Eva

"Tijdens het jeugdkamp hebben we genoten van LEF. Het was fijn om met elkaar in gesprek te gaan door middel van de vragen en uitdagingen in het spel. Hierdoor kreeg je open gesprekken en leerde je elkaar beter kennen. Er waren jongeren die durfden te vertellen wat hen bezighield. Normaliter zijn tieners best wel gesloten, en het raakte mij dat ze door het spelen van LEF de openheid ervaarden om dat te vertellen!"

Bestel gratis het spel LEF!

Reactie van Eline

“We hebben het gespeeld met de tieners op een pop up-camping voor gezinnen die geen geld hebben om op vakantie te gaan. Ze wilden niet stoppen met spelen, dus de tienerclub liep een half uur uit en we zijn pas gestopt toen we echt alle kaarten gehad hadden. Complimenten voor hoe jullie het hebben afgestemd op tieners van deze generatie.” 

Bestel gratis het spel LEF!

Reactie van Margreet

"Leuk spel! Voor jong en oud! Die pubers van me hebben het met oma van 80 gespeeld - veel vragen, weinig doen dus in alle openheid over het geloof en leven pratend. Het moet mee met kamperen, ze leggen t zelfs voor me klaar 😂. Geslaagd dus!"

Bestel GRATIS kaartspel LEF!

Bestel gratis het kaartspel LEF!

Vind jij het soms ingewikkeld om een écht gesprek te voeren met jouw tiener(s)? Je bent niet de enige! Lees hier de reacties van anderen die LEF bestelden.

Speel kaartspel LEF van Youth for Christ en leer je tiener beter kennen met de 46 verrassende vragen en uitdagingen. Met thema’s die aansluiten bij de leefwereld van jongeren en uitdagen om te praten over het geloof. Heb jij het LEF? Bestel hieronder jouw gratis kaartspel!

Youth for Christ is een goed doel. Mogen wij jou daarom een kleine bijdrage vragen voor de ontwikkelings- en verzendkosten van het kaartspel? Wanneer je iets meer kunt missen gebruiken wij dat voor ons missionaire jongerenwerk.

Wil je een eenmalige bijdrage geven voor ons werk en/of de verzendkosten?

NB: Wij verwerken alleen aanvragen uit Nederland. Gegevens dienen volledig ingevuld te zijn met een bereikbaar telefoonnummer. Hierbij verklaar ik alleen mijn eigen gegevens te hebben ingevuld. Meer informatie over wat we met je gegevens doen vind je op yfc.nl/privacy .

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing