Ik ga HART voor…

... Jezus' aanwezigheid in het leven van jonge mensen

Youth for Christ gaat al 75 jaar hard voor jongeren. Dat doen we met heel ons hart en vanuit Góds hart. Zoals donateur Henk Aalbersberg (87): “Ik ga HART voor de aanwezigheid van Jezus in het leven van jonge mensen.”

Henk Aalbersberg in Apeldoorn steunt het werk van Youth for Christ al ongeveer 46 jaar, sinds 1975. Hij vertelt: “Na een zondagse dienst in 1975 vertelde een spreker bij ons in de kerk over het werk van Youth for Christ. Onze twee zoons waren toen rond de vijftien jaar. Ik weet nog goed hoe de spreker na afloop één van mijn zoons in de kraag greep. ‘Jou heb ik nodig’, zei hij. Hij vertelde dat hij een koffiebar aan het oprichten was in Spijkenisse, waar wij toen woonden, en dacht dat onze zoon uitstekend geschikt was om daaraan mee te helpen. Zo zijn wij betrokken geraakt bij Youth for Christ.”

“Youth for Christ heeft in de jaren erna veel indruk op mij gemaakt. Mijn zoons zijn jarenlang bij jongerenwerk aangehaakt geweest en dat heeft invloed gehad op het hele gezin. Dankzij Youth for Christ kwam er bij ons, en zeker ook bij mijzelf, meer warmte ten opzichte van het geloof. Zelf ben ik erg rationeel opgevoed. Maar door Youth for Christ kwam ik erachter dat geloof ook een sterke emotionele kant heeft. Dat het ook gaat om een relatie met God vanuit je hart.”

“Nog altijd draag ik Youth for Christ een heel warm hart toe. Ik heb gezien wat voor invloed hun werk heeft op jongeren. Toen, maar nu nog steeds. Vorig jaar heb ik het jongerencentrum in Deventer bezocht. De betrokkenheid van de jeugdwerkers bij de jongelui die er komen, vond ik prachtig om te zien. Het geeft me een goed gevoel, des te meer omdat door dat contact het evangelie doorgegeven wordt. Youth for Christ brengt jongeren op het goede spoor, met het evangelie als basis.”

“Het is essentieel dat er naar jongeren wordt omgekeken. Zeker in deze tijd. Veel jongeren snakken naar een open oor en een open hart. Bij Youth for Christ vinden ze dat. En via die weg komen ze in contact met hun Schepper. Daar ga ik HART voor: de aanwezigheid van Jezus in het leven van jonge mensen. Dat belangrijke werk steun ik allereerst met gebed, maar ook met giften. De gebedskalender hangt bij ons doorgaans boven het aanrecht; een plek waar mijn vrouw en ik vaak staan. Zo lezen we bijna automatisch welke gebedspunten aan de beurt zijn. En daar bidden we voor.”

Word donateur
Heeft het verhaal van Henk jou geinspireerd en wil je ons werk ondersteunen? Heel graag!

Word donateur