Meidenwerk

“Elke week op dinsdagmiddag hebben wij onze meidenclub. Geen middag is hetzelfde. De meiden bepalen mee wat we precies gaan doen: cupcakes bakken, nagels lakken of pizza’s maken.”

Gedreven door Gods liefde zoekt Youth for Christ jongeren op, helpt hen groeien en biedt hen hoop. Daarom organiseert Youth for Christ meidenclubs in steden door heel Nederland. Meidenwerkers bouwen daar relaties op met tienermeiden. Daarnaast ondersteunt Youth for Christ vrijwilligers en professionals met training en goede materialen. Op deze manier hopen we dat vele meiden de liefde van Jezus mogen leren kennen in hun dagelijks leven.

Eva-Maria is meidenwerker in Arnhem.

“We beginnen ontspannen met wat drinken en een koekje of snoepje. Zo kunnen ze eerst even wat dingen kwijt over school. Daarna beginnen we met de activiteit. Tijdens bijvoorbeeld het nagels lakken, hebben we de mooiste gesprekken over vriendjes of over hoe het thuis gaat. Naast de activiteit zelf heb ik ook regelmatig appcontact met de meiden. Ik vraag ze dan even naar de toets waar ze over hadden verteld of ik feliciteer hen voor hun verjaardag. Dit is een waardevol aspect van het meidenwerk.

Wat ik leuk vind aan het meidenwerk, is de band die je al best snel hebt met de meiden. Ik ben een open persoon en vertel dan ook best wat over mezelf. Hierdoor heb ik snel gesprekken met de meiden die net een laag dieper gaan. Naast de goede gesprekken vind ik het ook heerlijk om gewoon even lekker nagels te lakken en te kletsen over muziek of kleding of een ander lekker luchtig onderwerp.”

Misschien is meidenwerk ook wel iets voor jou? Sluit aan bij een meidenclub bij jou in de buurt of ontvang support van ons om er zelf één op te starten!

De 24 beste praktijktips vanuit het meidenwerk van Youth for Christ hebben we gebundeld in een digitaal boekje.