Youth Inside benadrukt het belang van missionair jongerenwerk

Op donderdag 21 maart vond de donateursbijeenkomst Youth Inside plaats in het Youth for Christ jongerencentrum in Rotterdam-West. 

Tijdens Youth Inside vertelde teamleider Joost over het belang van missionair jongerenwerk in een wijk met veel armoede en gebroken gezinnen. Artiesten Sieuwerd en Floris Bin zongen oude liederen van Youth for Christ die ze in een nieuw jasje hebben gestoken, en onder het genot van een hapje en een drankje konden de aanwezigen elkaar leren kennen en ervaringen uitwisselen over het werk van Youth for Christ. Tijdens een wandeling door de wijk liet Joost zien dat het jongerencentrum een plek van licht en rust is in de drukke stad. 

Donateurs kregen tijdens de avond een inkijkje in het werk en er was ruim de tijd om vragen te stellen aan de jongerenwerkers die aanwezig waren. Donateur Erik vertelt: “Ik ben erg onder de indruk van het werk van de jongerenwerkers: in achterstandswijken bevriend raken met jongeren en hen het evangelie kenbaar maken.” 

De bijeenkomsten zullen in de toekomst in meerdere regio’s plaatsvinden, zodat donateurs een jongerencentrum in hun buurt kunnen bezoeken en kunnen zien welke impact het werk van Youth for Christ maakt.