Youth for Christ lanceert kaartspel LEF

Heb jij het lef? Onder dat motto lanceert Youth for Christ het nieuwe en unieke kaartspel LEF, waarmee tieners en opvoeders elkaar beter leren kennen door middel van verrassende vragen en uitdagingen. Het spel werd gratis uitgedeeld op Pinksterconferentie Opwekking en is vanaf 1 juni online gratis aan te vragen.

In dit nieuwste product van Youth for Christ stimuleert de jongerenorganisatie opvoeders en jeugdleiders om in gesprek te gaan met hun tiener(s) over geloof en leven. Zo komen luchtige vragen aan bod als ‘welk schoolvak mogen ze van jou per direct skippen?’ en ‘welke superkracht zou je willen hebben?’, maar ook zwaardere vragen als ‘ben jij bang voor de dood?’ en ‘waar denk jij dat seks om draait?’

Dagelijkse gesprekken

“Dit spel is uniek”, aldus Jonathan Pellegrom, teamleider bij Youth for Christ. “De jongerenwerkers van Youth for Christ voeren dagelijks in het hele land gesprekken met duizenden jongeren. Daardoor weten wij als geen ander wat er speelt onder jongeren, wat zij nodig hebben en wat er voor nodig is om een gesprek van hart tot hart met ze te voeren.” Het spel gaat pittige onderwerpen niet uit de weg. De vragen en opdrachten worden zo geformuleerd dat ze jongeren ondersteunen, maar ook stimuleren om te delen wat hen bezighoudt.

Van hart tot hart

In LEF zijn verschillende leerstijlen van jongeren verwerkt, gebaseerd op de emotionele, cognitieve én geestelijke ontwikkeling die zij doormaken. De vragen en opdrachten zijn stuk voor stuk gebaseerd op de gesprekken en ervaringen van jongerenwerkers met tieners en jongeren. Pellegrom: “Die gesprekken zijn zó inspirerend, dat wij ze hebben gebruikt als input voor dit spel, ten dienste van ouders en andere opvoeders. LEF biedt de optimale ondersteuning om gesprekken van hart tot hart met jongeren te voeren.”

Wil jij dit spel spelen met jouw tiener(s)? Vraag het spel gratis aan.

Kaartspel LEF aanvragen