Oproep aan de kerken in Nederland: zie om naar de jeugd!

We maken ons grote zorgen om jongeren die kampen met psychische klachten als gevolg van de aanhoudende coronamaatregelen. In een open brief doet Youth for Christ een appel op kerken om er juist nu voor jongeren te zijn.  

Youth for Christ maakt zich grote zorgen om jongeren in coronatijd. Jongeren hebben het moeilijk nu scholen maandenlang gesloten zijn en jongerenwerk maar in beperkte mate doorgang kan vinden. Een brede groep jongeren kampt inmiddels met psychische klachten. En dat aantal groeit elke dag. Jongeren voelen zich lusteloos, worden depressief, ontwikkelen concentratiestoornissen en zijn eenzaam door het wegvallen van waardevolle relaties. Onze jongerenwerkers horen steeds meer verhalen van jongeren die rondlopen met gedachten over zelfdoding. Ook zien we dat uitzichtloosheid ervoor kan zorgen dat jongeren vatbaar worden voor destructief en gewelddadig gedrag.

Oproep aan kerken

In een open brief roept Youth for Christ kerken in Nederland op om juist nu de deuren te openen. Om extra zorg en oog te hebben voor jonge mensen die gebukt gaan onder spanning, stress en depressie. In de brief zegt directeur Bram Rebergen dat een volwassen wereld die verhardt en verkilt en vanuit populistische standpunten naar de ontwikkelingen onder jongeren kijkt, rampzalig is voor de identiteitsontwikkeling van de opgroeiende generatie. Hij ziet een rol weggelegd voor kerken om tegenwicht te geven en jongeren te blijven opzoeken. ‘Als de kerk daadwerkelijk openstaat voor de nieuwe generatie en mét hen kerk wil zijn, dan is het nu tijd om positie in te nemen en er te zijn’, is het nadrukkelijke appel.

 

Open brief aan kerken