WAKE, dare to connect

Christelijk event WAKE wil verdeeldheid rond racisme wegnemen

Op zaterdag 4 juli was het online event WAKE, dare to connect live. Tijdens het event hebben zowel zwarte als witte christelijke artiesten en sprekers opgetreden. Daarnaast werden persoonlijke verhalen en ervaringen gedeeld over de impact van racisme in de levens van jongeren. Het event is zaterdag 4 juli live gestreamd via het YouTube kanaal van MOVE.Community, maar is terug te kijken via deze link. Meer informatie is te vinden op de Instagram pagina van WAKE.event.

Meer begrip
De avond is vooral bedoeld voor jonge mensen tussen de 18 en 30 jaar. WAKE wil met het event meer begrip tussen witte en zwarte christenen creëren. Door kennis en ervaringen te delen hoopt WAKE de verdeeldheid onder jongeren te laten afnemen en ze uit te dagen tot empathie. Shelton Telesford, één van de initiatiefnemers: ‘De pijn die racisme veroorzaakt is echt. Erken dat die pijn er mag zijn, ook al begrijp je hem niet helemaal. Durf te luisteren. Dat zou al grote winst zijn.’

Liefdevolle manier
Telesford vervolgt: ‘We zijn geen protestbeweging maar willen vanuit ons geloof een platform bieden voor iedereen die zich op een liefdevolle manier uit wil spreken tegen racisme. We nemen daarbij één heel duidelijk standpunt in, en dat is dat racisme niet thuishoort in onze samenleving, in ons denken en in onze systemen.’

Programma
Tijdens de avond wordt live muziek afgewisseld met sprekers, ‘spoken word’ en verhalen van jongeren, die vooraf zijn opgenomen, over de impact van racisme op hun leven. Onder meer politicus en advocaat Don Ceder en Shelton Telesford zullen spreken. Dwight Dissels, Shock Elias, Eline Bakker, Damascus, Elvis E, Adem Project, Abigail Martina en Minerva Blijd treden op. Sherwin Blijd verzorgt een spoken word-optreden over de impact van het Nederlandse slavernijverleden in de hedendaagse maatschappij.

Partners
Het WAKE event wordt georganiseerd door vier partners: Youth for Christ, Present Nederland, Jong Protestant en MOVE.Community. Het wordt een event tegen racisme maar geen portestbeweging. De partners willen met dit event vanuit Gods genade en liefde openstaan voor dit onderwerp. Iedere partner heeft zich gecommitteerd om op eigen wijze het event en het onderwerp racisme vervolg geven.