Mijn hart klopt voor kwetsbare jongeren in Rotterdam

Door eigen ervaringen heeft Jonathan (31) passie ontwikkeld voor Rotterdamse jongeren in kwetsbare situaties. “Ik had mensen nodig die door mijn muren heen konden breken en zouden zien wie ik echt was.”

Ik heb een liefdevolle en fijne opvoeding gekregen”, vertelt Jonathan Pellegrom. “Mijn tienertijd daarentegen was erg moeilijk. Ik kreeg zware epilepsie met regelmatig wel vier aanvallen per dag. In die tijd overleed mijn moeder en mijn reactie daarop was dat ik enorme muren opbouwde. Ik had mensen nodig die door mijn muren heen konden breken en zouden zien wie ik echt was.” “Een paar mensen waren daartoe gelukkig in staat”. Stukje bij beetje komt er steeds meer licht in Jonathans’ duistere periode. “Door deze periode heb ik een passie ontwikkeld voor jongeren in kwetsbare situaties. Als jongerenwerker heb ik geleerd dat achter de hoge muren van jongeren vaak kwetsbare vragen schuilgaan: zie jij wie ik echt bent? Vind jij mij waardevol?”

“We willen structureel gaan werken aan duurzame impact in de levens van 150 jongeren.”

Mijn hart is gaan kloppen voor kwetsbare jongeren in Rotterdamse achterstandswijken. Uitzichtloosheid, eenzaamheid en onveiligheid zijn, mede door de Corona-crisis, exponentieel groter geworden in deze wijken. Door het werk Youth for Christ hier op te starten wil ik hoop bieden als antwoord op uitzichtloosheid en jongeren de kans geven om Jezus te leren kennen.
Door relaties op te bouwen en te laten zien dat jongeren waardevol zijn in Gods ogen willen we eenzaamheid en onveiligheid verminderen.”

“Juist de jongeren in Rotterdam hebben dit ontzettend hard nodig. Minder dan 3% van de jongeren waar we op focussen heeft een persoonlijke relatie met God. In samenwerking met kerken, bedrijven en een fulltime bijbelschool willen we structureel gaan werken aan duurzame impact in de levens van 150 jongeren.”

We geven vier keer per jaar een gebedskalender uit. Hierin delen we een verhaal en vragen we gebed voor ons lokale jongerenwerk. Wil je deze ook in de brievenbus ontvangen? Meld je aan via deze link.