Help jongeren de lockdown door!

BLOG

Help jongeren de lockdown door!

Lockdown! Hoe kun jij jongeren blijven bereiken? Check deze tips van trainer Jan Verduijn bij Youth for Christ en help jongeren de lockdown door te komen. Laat hen weten en voelen dat ze er niet alleen voor staan.

Tip 1. Schrijf een persoonlijke wens op een kaartje en breng dit samen met iets lekkers (een pak chocomelk, reep chocola) bij de jongere thuis langs. Lekker en hartverwarmend!

Tip 2. Doe een fotochallenge. Maak een appgroep en vraag elk dag wie er zo snel mogelijk een foto kan maken met een bijzonder of juist heel willekeurig voorwerp. (Theepot, sambabal, kaasschaaf, tandenstoker, je kunt het zo gek of zo gewoon niet bedenken.) Zorg voor een leuk prijsje voor de snelste én meest originele foto’s!

​Tip 3. Maak een WhatsApp-ketting-gebedsbrief. Bid elke dag voor je jongeren en vraag hen in de app waar je voor mag bidden.

Tip 4. Ga 1-op-1 wandelen met een jongere. Schrijf een paar vragen op strookjes papier en laat de jongere een vraag trekken. Bespreek al lopend jullie antwoorden.

​Tip 5. Houd een ‘WinterBingeWatchparty’ en kijk samen op afstand de meest foute winterfilms. Met de app Netflix Party kijk je live met elkaar naar dezelfde film en kun je chatten tijdens het kijken.

​​Tip 6. Organiseer een online spelletjesavond en nodig jongeren persoonlijk uit. Naast de bekende games als Fifa of Fortnite zijn er ook leuke online versies te vinden van gezelschapsspellen. Bijvoorbeeld: Codenames (hosepaste.com), Undercover (AppStore) of natuurlijk 30 Seconds (AppStore/GooglePlay).

Tip 7. Kijk samen vooruit. Wat zijn je dromen of wensen voor 2021? Vraag jongeren hun dromen te delen of te posten.

Tip 8. Ga 1-op-1 een balletje trappen of samen hardlopen. Daag je jongere uit om in beweging te blijven (en doe zelf ook mee).

Tip 9. Organiseer een Houseparty. In het gratis Solid-programma vind je leuke ideeën voor een gezellige clubavond zonder dat jij of de jongere de deur uit hoeft. Download hier. Je hebt ook de app Houseparty (Google Play/App store) nodig.