Help je ons meiden in hun kracht te zetten?

De afgelopen maanden maakte de actualiteit pijnlijk duidelijk hoe kwetsbaar het kan zijn op te groeien als meisje in deze maatschappij. Grensoverschrijdend gedrag bij The Voice en een uitzending van onlineprogramma BOOS hierover, brachten van alles aan het rollen en riepen veel geschokte reacties op. Terecht! Wat is het goed dat er aandacht voor is. Tegelijk is grensoverschrijdend gedrag niet nieuw. Binnen ons werk met jongeren is het al jarenlang een belangrijk thema.

Bij Youth for Christ bereiken we jaarlijks zo’n 3.000 meiden. Vrouwen in wording, die op de weg naar volwassenheid tegen eigen worstelingen, uitdagingen en vragen aanlopen. Dat vraagt om speciale aandacht. Naast dat we met meiden optrekken in de inloop en op straat, hebben we daarom op al onze locaties speciale meidenactiviteiten en -programma’s. Juist binnen dit meidenwerk is er alle ruimte om met meiden in gesprek te gaan. Daar voelen zij de veiligheid om zich te openen, ervaringen te delen en ál hun vragen te stellen.

"Er komt veel op meiden af. Het is zo belangrijk met hen te bouwen aan zelfvertrouwen en weerbaarheid."
Meidenwerker Colette

Want wat komt er veel op meiden af! Nog volop eigen lijf en vrouwelijkheid ontdekkend, worden ze al vroeg geconfronteerd met de lelijke kant van seksualiteit. Moeten ze intimiderende opmerkingen en ongewenste aanrakingen incasseren. Krijgen ze op tv, online en in muziek een weinig respectvol plaatje voorgeschoteld van wie ze als vrouw mogen zijn. Wat moeten ze al jong weten waar grenzen liggen. En stevig staan om daar niet overheen te – laten – gaan.

Wij werken met meiden aan weerbaarheid. Door hen voor te lichten en bewust te maken. En door met hen te bouwen aan zelfvertrouwen. Want pas als je weet wat je waard bent, kan je daarvoor opkomen. Zoals meidenwerker Colette haar boodschap aan meiden verwoordt: ‘Weet dat het anders kan én dat je anders verdient.’ Opgroeiende meiden verdienen onze aandacht om sterk te kunnen staan. Mooi zoals ze zijn en zoals God hen bedoeld heeft! Boven alles is dát wat we hen willen meegeven: de onvoorwaardelijke liefde van hun Schepper.

Maak jij het mogelijk? Met jouw gift kunnen wij ons meidenwerk voortzetten en uitbreiden. Met € 35,- kunnen we een meisje begeleiden, met € 70,- twee meiden. Samen kunnen we nog meer meiden tot zegen zijn in deze uitdagende levensfase.
Scan de tikkie afbeelding met je telefoon of klik op onderstaande button.

Steun meidenwerk via een Tikkie