Gratis producten

Met de producten die we aanbieden willen we ouders en jeugdleiders bemoedigen, inspireren en ondersteunen bij het opvoeden van tieners en jongeren. De producten prikkelen jongeren om te vertellen wat hen bezighoudt, helpen bij het voeren van een écht gesprek over geloof en leven en stimuleren jong en oud om hoop te verspreiden in de directe omgeving.

Gratis voor opvoeders en jeugdleiders

Spel LEF!

In dit nieuwste product van Youth for Christ worden opvoeders en jeugdleiders gestimuleerd om in gesprek te gaan met hun tiener(s) over geloof en leven. Zo komen luchtige vragen aan bod als ‘welk schoolvak mogen ze van jou per direct skippen?’ en ‘welke superkracht zou je willen hebben?’, maar ook zwaardere vragen als ‘ben jij bang voor de dood?’ en ‘waar denk jij dat seks om draait?’

In LEF zijn verschillende leerstijlen van jongeren verwerkt, gebaseerd op de emotionele, cognitieve én geestelijke ontwikkeling die zij doormaken. De vragen en opdrachten zijn stuk voor stuk gebaseerd op de gesprekken en ervaringen van jongerenwerkers met tieners en jongeren. Pellegrom: “Die gesprekken zijn zó inspirerend, dat wij ze hebben gebruikt als input voor dit spel, ten dienste van ouders en andere opvoeders. LEF biedt de optimale ondersteuning om gesprekken van hart tot hart met jongeren te voeren.”

Bestel gratis
Gratis magazine voor opvoeders over media-opvoeding

Mediawijs Opvoeden

Is TikTok echt zo gevaarlijk? Waarom zijn influencers zo populair en challenges zo aantrekkelijk? Hoe ziet de seksuele ontdekkingstocht via de smartphone van je kind er uit? Waarom is urenlang gamen goed voor je kind en hoe ga je om die die eeuwige discussie over schermtijd? Het komt allemaal aan bod in het magazine Mediawijs Opvoeden.

Bij Youth for Christ zien we dat ouders en andere opvoeders ermee worstelen dat hun kinderen een groot deel van hun tijd doorbrengen in de online wereld. Mediacoach Leenard Kanselaar was jarenlang verbonden aan Youth for Christ. Hij wil bijdragen aan meer verbinding en begrip tussen ouders en hun kinderen, en zo helpen de kloof die er is te overbruggen. “Kinderen en tieners zijn standaard online en wifi is zo’n beetje hun eerste levensbehoefte. Met één swipe betreden ze het wereldwijde web en het grootste deel van hun vrije tijd brengen ze door in games, op YouTube of op social platformen.”

Bestel gratis
Gratis voor donateurs

Bestel de Hope Cap en start met het verspreiden van hoop

Wij geloven dat je hoop kunt brengen door te delen. Dat kan het delen van je (geloofs)verhaal zijn, ter bemoediging van iemand. Of het delen van een glimlach, naar een vreemde in het voorbij gaan. Of het opdragen van een jongere in je gebed. Dit doen wij dagelijks door ons jongerenwerk vanuit 24 locaties in heel Nederland. Ons werk wordt gedragen door donateurs en fondsen. De giften van onze achterban maken hét verschil in het bereiken van jongeren in Nederland. Zonder die giften kunnen wij ons werk niet doen. Wil jij een financiële bijdrage leveren aan onze activiteiten, zodat we jongeren blijven ontmoeten en hen op het spoor van Jezus kunnen zetten?

Bestel de Hope Cap
Ben je ouder van een tiener?

Bestel gratis het boek Pubergeschikt

Youth for Christ wordt geraakt door de problemen waar jongeren mee worstelen. Wij bieden jongeren daarom een plek waar ze veilig en geliefd zijn. Gedreven door God’s liefde zoeken we hen op. En door wie we zijn, laten we Jezus zien. Zo bieden we hen hoop. Al 75 jaar!

We zetten daarom alles op alles om jongeren juist nu op te zoeken en er voor hen te zijn. Maar we willen ook ouders van pubers en tieners toerusten om übergeschikt met hun kind om te gaan. In het fantastische boek (P)ubergeschikt kun je lezen over de ervaringen van onze jongerenwerkers om je in de leefwereld van jongeren te verplaatsen en ze praktisch op weg te helpen. Bestel het boek via onderstaande button, of lees er hier eerst nog wat meer over.

Bestel gratis Pubergeschikt