Geef jij voor meer licht in het leven van jongeren?

We gunnen het jongeren zó, dat zij Jezus mogen kennen en daarmee licht in hun vaak donkere wereld kunnen ervaren

Komende zondag 28 november breekt de adventstijd weer aan. We leven toe naar de geboorte van Jezus. In Johannes 1:9 lezen we, dat Gods zoon het ware licht is, dat schijnt voor alle mensen. Voor álle mensen! Ook voor jongeren. Onze jongerenwerkers willen het licht van Jezus naar jongeren, die dat licht niet kennen, brengen. Zo is Karina, jongerenwerker in Emmeloord, een lichtpunt voor jongeren als Yvonne. Zij bezoekt vaak het jongerencentrum. “Afgelopen jaar was zwaar,” vertelt Yvonne. “Ik heb het thuis niet altijd makkelijk gehad. Er zijn nare dingen gebeurd waardoor ik niet meer thuis wil zijn.”

Karina: “Yvonne staat in een overlevingsstand, waardoor zij heel moeilijk over emoties praat. Een luisterend oor is dan heel belangrijk. Tijdens gesprekken voel ik mij verbonden met God en ik merk, dat ik daardoor dingen aanvoel en kan zeggen, die ik niet uit mijzelf zou kunnen weten. Ik geloof dat ik meer voor jongeren kan betekenen juist omdat ik een relatie met God heb.”

“Dat betekent niet, dat bij mij altijd alles op rolletjes loopt” vervolgt Karina, “zonder donker is er geen licht! We leven nu eenmaal in een wereld, waarin kwaad en duisternis bestaan, dat is een realiteit. En toch, ondanks je omstandigheden mag je hoop hebben. Hoe diep je ook in de put zit.” Yvonne: “Ik hoop op een normaal leven, een huis en een gezin. Een licht leven hebben, daar kijk ik naar uit!” We gunnen het jongeren zó, dat ook zij Jezus mogen kennen en daarmee licht in hun vaak donkere wereld kunnen ervaren. Hij is ons licht. In deze adventstijd willen we iets extra’s doen. We delen adventskalenders uit aan jongeren op tientallen locaties in het land, we hopen dat dit een start is van een licht leven! Je kunt de kalender ook downloaden via de knop onderaan dit bericht.

Wil jij ons werk ondersteunen met een speciale adventsgift, zodat wij kwetsbare jongeren Gods liefde in deze donkere tijd kunnen laten zien?

Heel hartelijk dank!

Doneer via Tikkie Download advent aftelkalender