Een plek waar je erbij hoort …

Help je ons 'onzichtbare' jongeren te bereiken?

Elke drie maanden valt de Youth for Christ gebedskalender bij +/- 13.000 adressen op de mat. In deze kalender staat per week een specifiek punt beschreven, waarvoor wij gebed vragen aan onze achterban. Want wij geloven dat gebed krachtig is en situaties ten goede kan veranderen, als wij bidden overeenkomstig Gods wil. In dit artikel lees je de oproep van Bram Rebergen, directeur van Youth for Christ, bij deze gebedsbrief.

Het afgelopen jaar hebben we als Youth for Christ zo’n 14.000 jongeren mogen bereiken. Daar zijn we ongelofelijk dankbaar voor! Maar wist je dat er ook een grote groep jongeren is die we mislopen? Die we niet tegenkomen op straat, die onze jongerencentra nooit zomaar zullen binnenstappen? Om deze groep ‘onzichtbare jongeren’ maken we ons grote zorgen!

Een schrijnend aantal jongeren in Nederland komt nauwelijks hun huis uit. Ze zitten dagelijks urenlang achter het scherm, alleen op hun kamer. Het zijn vaak jongeren die het moeilijk vinden contact te maken met leeftijdgenoten. Die bijvoorbeeld autisme of ADHD hebben en daardoor in veel gevallen niet geaccepteerd worden.

Ze vallen buiten de boot en raken in een sociaal isolement. Veel van deze jongeren vluchten in de onlinewereld. Want daar maken ze wel gemakkelijk vrienden. Daar horen ze erbij. ‘Verscholen achter hun username’, zoals onze jongerenwerker Ljuba het zo mooi verwoord in de gebedskalender van deze maand. Natuurlijk laten we het daar als Youth for Christ niet bij zitten. We zeggen het vaak: wij zijn waar jongeren zijn. Dus ook online!

"Juist jongeren die sociaal lastig meekomen kruipen achter een scherm"
Jongerenwerker Ljuba Gavrilovic

Met Youth Online zoeken we jongeren online op. We bouwen aan een community waar het fijn en veilig voor hen is. Waar ze terechtkunnen voor leuke games en activiteiten en waar vanuit we een relatie met hen kunnen opbouwen. In de gebedskalender vertelt Ljuba er meer over. Ik begrijp het als zo’n online jongerenprogramma misschien niet gelijk tot de verbeelding spreekt. Maar toen ik Ljuba vroeg naar zijn droom voor 2022, was zijn antwoord helder: “Dat we Youth Online verder gaan opbouwen. Het is zo belangrijk ook online aanwezig te zijn!

Teveel jongeren worstelen alleen met hun problemen, voelen zich onnodig eenzaam. Die community moet er komen. En hoe meer het gedragen wordt, hoe sneller het kan gaan.”

Wat kan ik daar nog aan toevoegen? Ik hoop van harte dat je ons werk, offline én online, wilt steunen. Met gebed én een gift. Want beiden zijn onmisbaar!

Dankjewel,

Bram Rebergen
Algemeen directeur Youth for Christ

Ondersteun het jongerenwerk