Aanstekelijk licht doorgeven

Aanstekelijk licht doorgeven

Het is bijna Advent: we wachten op de komst van Jezus. Elke zondag steken we in veel kerken een extra kaars aan: we gaan van donker naar licht. Binnenkort gaan we kerst vieren: God zelf die naar deze donkere wereld kwam. Een prachtige boodschap die ik de hele wereld gun.

In het leven van de jongeren die wij ontmoeten is het vaak donker. Ze hangen op straat, wanneer ze
bijvoorbeeld niet de liefde en aandacht krijgen die ze zo nodig hebben. De verhouding met ouders of stiefouders is soms verstoord, er is onveiligheid, intimidatie en soms zelfs geweld. Wat gun ik juist hen een leven in het licht van Jezus!

Maurice en Laurens wonen op Flakkee en zijn kerkelijk opgevoed. Maar het geloof zei hun lange tijd niets meer. Laurens kwam zelfs in aanraking met softdrugs, een groot probleem op het eiland: “Er is hier voor jongeren niets te doen. Dan is de verleiding groot om te experimenteren met alcohol en drugs. Ik deed dat ook, totdat ik weer op zoek ging naar God.” Maurice ging op zoek doordat een collega hem over Jezus vertelde. “Ik ontdekte dat God echt op je zit te wachten. Ook op mij. Jezus heeft je gered, wat je ook gedaan hebt.”

De leden willen andere jongeren op het eiland bereiken met de liefde van God

Maurice en Laurens besloten samen een volkstuin te huren en zetten daar een blokhut op. Hun bijbelstudiegroep is in een jaar tijd enorm gegroeid en de leden willen nog maar één ding: andere jongeren op het eiland bereiken met de liefde van God.

Dit is toch geweldig? Zo aanstekelijk werkt het licht van Jezus: jongeren geven het aan elkaar door. Dat betekent hoop voor een eiland als Goeree-Overflakkee waar veel jongeren echt in duisternis leven.

We willen op veel meer plekken in Nederland aan jongeren laten zien dat Jezus er voor hen is. Zijn licht wil schijnen in hun leven. Wilt u ons werk steunen? Met uw gift zoeken wij kwetsbare jongeren op en geven ze hoop. Iedere jongere verdient de kans om Jezus te leren kennen!

Steun ons werk