Door heel Nederland deelde Youth for Christ in de kerstvakantie duizend kleine kerstpakketjes uit onder jongeren. Met deze kerstactie gaven we jongeren aandacht in deze zoveelste lockdown en lieten we hen zien: ‘jij bent niet in je eendje’. Dat is gelukt! De actie zorgde voor veel waardevolle contacten en mooie gesprekken.
“Is dat speciaal voor mij?’ Het is een reactie die veel jongerenwerkers kregen in december bij het uitdelen van kerstpakketjes aan jongeren. Bijna alle locaties van Youth for Christ deden mee aan de kerstactie #Jebentnietinjeeendje, waarbij ze jongeren opzochten om hen een pakketje te overhandigen. In het pakket zat een vrolijke kerstbadeend, een leuke kerstkaart en iets lekkers. Doel was jongeren te laten voelen dat ze er niet alleen voor staan in deze moeilijke tijd. Voor veel jongeren kwam de lockdown in december als een grote tegenvaller. Met het kerstpakket staken we hen een hart onder de riem en dat werd erg gewaardeerd. Voor Youth for Christ leverde het tegelijkertijd een mooi contactmoment op waarin jongerenwerkers konden polsen hoe het met de jongeren ging nu ze opnieuw wekenlang thuiszaten.
Mooie momenten in Arnhem
Voorafgaand aan de actie vroegen we donateurs een kerstpakketje te sponsoren voor €10,- per stuk. Dat leverde in korte tijd bijna €10.000 euro op. Daarmee konden we de geplande duizend pakketjes daadwerkelijk uitdelen. Vanuit sommige locaties gingen jongerenwerkers bij jongeren thuis langs en overhandigden het kerstpakketje aan de voordeur. Andere locaties, zoals Youth for Christ in Arnhem, kozen ervoor het te combineren met een buitenactiviteit. Eva Maria: “We hebben jongeren op verschillende plekken in Arnhem uitgenodigd bij onze mobiele ontmoetingsplek. Daar stonden we klaar met oliebollen en chocomel en deelden we de tasjes uit. Het was een groot succes! Jongeren genoten ervan om er weer even tussenuit te zijn. We hebben nog wat gevoetbald en veel goede gesprekken gevoerd. We hadden zestig tasjes voorbereid en die waren aan het eind van de middag allemaal op. In het jongerenwerk krijg je niet altijd veel terug, maar nu kwamen jongeren echt dankjewel zeggen. Dan weet je zeker dat het wat met hen gedaan heeft.”