Waarom Youth for Christ?

Jongeren in Nederland staan onder druk. Druk vanuit school om goede cijfers te halen, vanuit hun vriendengroep om erbij te horen en vanuit de maatschappij om succesvol te zijn. Jongeren raken overspoeld door de keuzes die ze moeten maken. Het aantal gebroken gezinnen groeit, pesten neemt steeds gruwelijkere vormen aan en kerken hebben grote moeite om hun eigen jongeren te bereiken.

 

Dat raakt ons.

 

Echte betrokkenheid
Youth for Christ ziet het potentieel van jongeren. Ze zijn veerkrachtig, creatief en gepassioneerd. Wij zijn hoopvol over de volgende generatie en geven hen niet op. Zelfs niet als ze door de maatschappij zijn afgeschreven. Juist in deze fase van hun leven hebben jongeren echte betrokkenheid nodig, ook als ze verkeerde keuzes maken.

 

Onmisbaar
Daarom is Youth for Christ onmisbaar! Zonder ons werk op school had pester Jesse het niet goed gemaakt met Erik. Zonder ons werk op straat was Aziz er nooit achter gekomen dat hij een acteertalent was. En zonder ons werk in de kerk zou Rebecca nooit geweten hebben dat ze een hemelse Vader heeft die van haar houdt.

 

Hoop
Gedreven door Gods liefde zoeken wij jongeren op, helpen hen groeien en bieden hen hoop. Dat doen we overal waar jongeren komen: op school, op straat en in de kerk. Wij willen jongeren zien groeien: op emotioneel, sociaal, fysiek en geestelijk gebied.