Youth for Christ reageert op open brief Koningin Máxima

Utrecht, 9 november 2022 – Youth for Christ reageert op de open brief van koningin Máxima die stichting MIND Us publiceerde. In de brief kaart zij aan dat het niet goed gaat met jongeren in Nederland. Ze zijn somber en worstelen met hoge verwachtingen van zichzelf en van het leven. Directeur Bram Rebergen van Youth for Christ bedankt de koningin en vraagt om samen op te trekken in de missie om jongeren een luisterend oor te bieden en ze de positieve aandacht te geven die ze nodig hebben. 

Dat de mentale gezondheid van jongeren niet goed is, is geen nieuws. Al jaren merken de jongerenwerkers van Youth for Christ dat jongeren zich eenzaam voelen en steeds somberder worden. Ze komen steeds meer in de kou te staan. De jongerenwerkers staan elke dag opnieuw klaar voor deze zoekende en kwetsbare jongeren, op 24 locaties in Nederland. Ze delen hun leven met hen, bieden een luisterend oor en laten op die manier zien hoe waardevol een ieder van hen is.

Gezamenlijke missie  

In de open brief bedankt Bram Rebergen koningin Máxima voor het luiden van de noodklok. Hij vertelt haar hoe blij hij is, dat hij op deze manier in haar een medestander heeft gevonden. Ook roept hij haar op om op te trekken in een gezamenlijke missie: jongeren hoop bieden voor de toekomst, ze de positieve aandacht geven die ze nodig hebben en ze laten merken dat ze er niet alleen voor staan.

Youth for Christ staat vierkant achter de koningin, wanneer zij jongeren een hart onder de riem steekt. Bram Rebergen sluit zijn brief daarom af met de woorden: “Majesteit, dankuwel. Samen staan we klaar voor jongeren. Elke dag opnieuw.”

Lees hier de open brief die directeur Bram Rebergen schreef aan Koningin Máxima.

Bron coverfoto: NOS.nl