Hoe maak je Jezus op een toegankelijke manier bekend?

Onderweg naar Pinksteren zendt Family7 en Stichting Opwekking seminars uit over het thema: ‘Maar wij zien Jezus’, wat tevens het thema is van de pinksterconferentie Opwekking. Directeur Bram Rebergen was te gast en sprak met Opwekking directeur Ruben Flach over de vraag ‘Hoe maak je Jezus op een toegankelijke manier bekend?’.

Bram Rebergen: “Juist in een tijd waarin er heel veel kaders wegvallen, en die kaders bieden bescherming en veiligheid, gaan jongeren op zoek naar hun eigen kader en hun eigen zin. En dan komt de spirituele wereld dichterbij, ook door ook zogenoemde influencers. En die spirituele wereld vanuit de duisternis, die zet volle bak in op jongeren”.

Bekijk het hele gesprek met Bram Rebergen zondag 28 mei om 16:35u bij Family7 op tv en op de website van Family7.

Youth for Christ maakt Jezus bekend onder jongeren

Youth for Christ gáát dagelijks voor jongeren. Wij zijn op zo’n vijfentwintig plekken actief met missionair, relationeel en preventief jongerenwerk. We ontmoeten tieners en jongeren op straat en op scholen, bijvoorbeeld met onze mobiele ontmoetingsplekken (MOPs), we spelen een potje voetbal op pleintjes en organiseren knutselmiddagen voor meiden van de basisschool.

Daarnaast organiseren we inloopmomenten en activiteiten in onze jongerencentra waar jongeren kunnen gamen, poolen of chillen. Ook bieden we huiswerkbegeleiding en ondersteunen we jongeren als dat nodig is één-op-één met praktische zaken.

Met alles wat we doen coachen we tieners en jongeren op hun weg naar volwassenheid. Door wie we zijn en wat we doen, maken wij Jezus bekend. Op die manier bieden we hen hoop en perspectief.

Wil je meer weten over wat Youth for Christ doet? 

Ons werk wordt ondersteund door duizenden donateurs die het belangrijk vinden om Jezus bekend te maken onder jongeren. Wij nodigen jou van harte uit om onderdeel te worden van deze groep en de missie van Youth for Christ te ondersteunen.