Gratis tools

Slotfeest, het zit dr'op!

Heb jij ook zin om jouw jeugdwerkseizoen met een tof feestje af te sluiten? In ons laatste corona Solid-programma van dit seizoen ‘Slotfeest: het zit dr’op’ hebben we het slotfeest voor je omgebouwd tot een online programma en 1,5 meter buitenprogramma! Download hem hier gratis, en sluit jouw seizoen feestelijk af!

Tips om in gesprek te gaan over racisme

#blacklivesmatter

Het overlijden van George Floyd en het aanhoudende geweld tegen mensen van kleur, heeft niet alleen in Amerika maar ook in Nederland veel losgemaakt. Het is een heftig voorbeeld van racisme. Juist nu is het belangrijker dan ooit dat je met je jongeren in gesprek gaat over de gebeurtenissen en over racisme.

Download hier een gespreksdocument met 5 gespreksvormen om met je jongeren over dit thema in gesprek te gaan.

Slechte verbinding?

Heb jij je de afgelopen weken ook geïrriteerd aan slechte, haperende WiFi? Vul je e-mailadres in en ontvang het nieuwste Solid programma gratis in je mailbox. Ontdek samen met jouw jongeren in dit programma wat WiFi ons kan leren over onze relatie met God en de rol van Heilige Geest. Het programma is daarom ook geschikt om met Pinksteren te gebruiken!

1,5-meter-samenleving

Laat jouw jongeren weten dat Jezus krachtig door afstand heen werkt! Hoe doe je dat? Vul je emailadres in en ontvang het Solid-clubprogramma gratis in je mailbox. Je ontdekt stap voor stap hoe je dit onderwerp op creatieve wijze aan kan snijden.

#jebentnietinjeeendje

Wil jij jouw jongeren op de club ook laten merken dat ze niet in hun ‘eendje’ zijn?  Met dit programma heb je via een online clubavond contact met je jongeren. Je bemoedigt hen aan de hand van badeendjes dat ze niet alleen zijn tijdens deze coronacrisis.

Vul je emailadres in en ontvang het Solid-clubprogramma gratis in je mailbox!

Pasen in Lockdown

Dit jaar vieren we Pasen door alle corona-maatregelen op een hele andere manier dan dat we gewend zijn.  Pasen is het feest van hoop. Wat een geweldige boodschap, juist ook nu! Dit wil je met je jongeren delen. Download daarom hier ‘Pasen in lockdown’. Met dit programma vier je dit feest met je club, zonder dat jij of je jongeren de deur uit gaan! Je hebt via een clubapp videocontact met je jongeren, zodat je hen op laagdrempelige manier mee kan nemen in de geweldige boodschap van Pasen.

Houseparty

Zoek jij naar creatieve manieren om contact met je jongeren te houden in deze tijd? Download hier het gratis Solid-clubprogramma Houseparty. Je hebt wel de app Houseparty in Google Play of App Store nodig. Dit programma bevat ideeën voor een gezellige clubavond, zonder dat jij of je jongeren de deur uitgaan!

Vul je e-mail adres in en ontvang het Solid-clubprogramma NL en EN versie gratis in je mailbox!

Boek voor jeugdleiders

Tieners gaan aan het einde van de basisschool een nieuwe levensfase in. Ze gaan anders doen, denken en voelen. Ze ontwikkelen zich in razend tempo en mogen alles ontdekken wat bij het volwassen leven hoort. Wat is het mooi om als jeugdleider hierbij betrokken te zijn! Youth for Christ heeft met honderden Solid Clubs door heel Nederland veel ervaring in tienerwerk in de kerk. Daarom delen we 24 praktijktips voor een sprankelende tienerclub. Het is aan de tieners om het leven en het geloof te ontdekken, maar het is aan de jeugdleider om hierin met hen op te trekken.Vul je naam en e-mail adres in en ontvang het boek digitaal gratis in je mailbox!