Spreker in the spotlight: Shelton Telesford

"Ik vind het mooi, dat jongeren de moed hebben om via Instagram vragen te stellen over wat ik gezegd heb"

Ken je de sprekers van Youth for Christ al? In heel Nederland spreken ze tijdens kerkdiensten, conferenties of evenementen. Ze nemen jong en oud op een eigentijdse manier mee naar het woord en het hart van God. Even voorstellen: Shelton Telesford.

Waar kan ik jou als spreker voor uitnodigen?

Je kunt mij uitnodigen voor een kerkdienst, een jeugdavond en evenementen.
Tijdens de corona tijd heb ik veel gedaan met live stream en tv uitzendingen (o.a. voor EO Beam) en dat is nu wel een beetje mijn ding geworden. Ik houd ervan om te spreken in een dynamische omgeving, jongeren bevinden zich ook vaak in een dynamische omgeving en dat past bij mij.

Welk publiek past vooral bij jou?

Jongeren! Ik kom het best tot mijn recht als ik mag spreken voor jong volwassenen, tijdens jongerendiensten, niet zozeer tienerdiensten. Ik spreek het liefst voor jongeren in de leeftijdscategorie waarin je je aan het ontwikkelen bent naar een zelfstandige volwassene. In die leeftijd ervaar je soms tegenslagen als een plan niet helemaal heeft uitgepakt zoals je zelf verwachtte of je komt voor bepaalde keuzes te staan. Mooi om dan juist te spreken over de trouw en liefde van God en dat Hij juist in die periodes aanwezig is.

Hoe ben jij in deze rol terechtgekomen?

Een paar jaar geleden heb ik tijdens de Youth Rally van Youth for Christ een mini preek mogen doen. Bram Rebergen zei toen “dat moet je vaker doen”. Ik ben toen langzamerhand steeds meer voor de organisatie gaan spreken.

Hoe doe je dit werk in deze coronatijd? Spreek je ook online?

De coronatijd heeft ervoor gezorgd dat heel veel diensten en evenement en daarmee ook spreekbeurten niet doorgingen. Het is mooi om te zien dat veel organisaties of kerken creatieve oplossingen bedenken. Zo heb ik vaak mogen spreken in de livestream van een kerk, een online event als opwekking en de Beamkerkdiensten op tv.

Wat voor reacties krijg je? Is er nog een leuke anekdote, grappig voorval dat je wilt delen?

Ik vind het heel mooi om te zien dat jongeren de moed hebben om via Instagram niet alleen te laten weten dat ze het een toffe preek vonden, maar ook om vragen te stellen over wat ik heb gezegd. Zo heb ik eens een preek gehouden waarin ik vertelde dat God jou heeft gemaakt en jij zijn meesterwerk bent. Ik kreeg in mijn inbox een bericht van iemand die alles wat op dat moment fout ging in haar leven opsomde met de vraag: “Ben ik dan nog steeds een meesterwerk?” Ik heb toen via Instagram nog even verder kunnen praten over het onderwerp. Een andere keer gebruikte ik een Rubiks Cube als illustratie. Vervolgens werd mijn inbox volgegooid met filmpjes van tieners die de Cube binnen een paar seconde wisten op te lossen. Hilarisch!

Wie ben je en wat doe je naast je werk?

Ik ben na 13 jaar verkering getrouwd met mijn ‘High School Sweetheart’. We hebben nu een zoontje van bijna twee jaar oud. Naast mijn werk als relatiemanager bij Youth for Christ ben ik voorganger in de kerk Chapel Avenue in Almere. In mijn vrije tijd luister en maak ik graag muziek. Zo heb ik recent ontdekt dat ik oude Jazz muziek erg mooi vind om naar te luisteren.

Spreker boeken