Spreker in the spotlight: Corine Zonnenberg 

“Ik sta ook wel bekend als de lego- of mandarijnendominee”  

In heel Nederland spreken de sprekers van Youth for Christ tijdens kerkdiensten, conferenties en evenementen. Ze nemen jong en oud op een eigentijdse manier mee naar het woord en het hart van God. Even voorstellen: ‘mandarijnendominee’ Corine Zonnenberg.

Waar kan ik jou als spreker voor uitnodigen? 

“Dankzij mijn studie Theologie ben ik in het bezit van mijn preekconsent, wat betekent dat ik als ‘proponent’ (oftewel: afgestudeerd theoloog) in kerkelijke gemeentes mag voorgaan. Ik kan dus breed uitgenodigd worden in kerkelijk Nederland en de gehele dienst leiden. Ik vind dat gelijk één van de leukste dingen van het spreker zijn: je komt in allerlei verschillende kerken en contexten en staat voor allerlei publiek.”

Welk publiek past vooral bij jou? 

“Het beste kom ik tot mijn recht tijdens jeugddiensten. Mijn hart en passie ligt in het vertalen van het evangelie in een duidelijke en aansprekende boodschap voor jongeren. Hierbij houd ik ervan om met praktische (voor)beelden aan de slag te zijn. Ik doe bijvoorbeeld veel met proefjes, voorwerpen en actieve elementen als daar de ruimte voor is. Zo sta ik sommige gemeenten bekend als de mandarijnen- of legodominee ;-).”

Hoe gaat het spreken in coronatijd? Spreek je nu online?

“Tja… de laatste tijd zijn de meeste van mijn preekbeurten inderdaad in een lege kerk en is het praten tegen de camera. Eerlijk gezegd mis ik de mensen en jongeren enorm! Ik hoop echt dat we snel weer in grotere groepen bij elkaar kunnen komen en vooral ook dat er weer gezongen kan worden.”

Heeft het ook leuke kanten? 

“Absoluut. Het leuke aan deze tijd is dat diensten op allerlei creatieve manieren worden ingevuld. Zo leidde ik laatst een dienst via een YouTube livestream waarin luisteraars vervolgens vragen konden stellen, die ik beantwoordde in een Q&A. Lekker interactief! Ook heb ik al aan een vlog-kerkdienst meegedaan. De jeugddienstcommissie reed vloggend langs een heel aantal gemeenteleden waar steeds een stukje van de dienst werd opgenomen: het welkom, het gebed, enzovoort. Bij mijn huis aangekomen, hield ik mijn preek in de deuropening. Ik vind het mooi om te zien hoe creatief we in deze tijd zijn.”

Wat wil je in beweging zetten, wat drijft je?

“Ik geloof in Gods onvoorwaardelijke liefde, waarvan Jezus het voorbeeld is. Mijn hoop en droom is dat iedere jongere in Nederland deze liefde mag leren kennen. De Geest is hierin voor mij belangrijk. Als Hij gaat waaien door kerken heen, geloof ik dat we Zijn wonderlijke kracht gaan ervaren in Nederland.  Ik mag daarin dichtbij God blijven en Hem volgen in Zijn plan.”

Wat doe je naast het spreken? 

“Binnen Youth for Christ ben ik teamleider van het Trainings- en Toerustingsteam. In die rol houd ik me bezig met het toerusten van jongerenwerkers en jeugdleiders in heel Nederland. Dat doen we met veel leuke materialen en gratis trainingen. Naast mijn werk ben ik mijn studie aan het afronden: ik zit in de eindfase van de predikantsmaster. Daarnaast draai ik in mijn eigen gemeente mee in het jeugdwerk en heb ik een klein eigen bedrijfje rondom geloofsopvoeding. Ik ben getrouwd met Maurice en moeder van drie energieke jongens. Ik mag wel toevoegen dat ik een bijna-professionele voetbalmoeder ben.”

Benieuwd naar onze sprekers? Klik hier.